≫ 

Trudnice dobile svoja parking mesta na Voždovcu (FOTO) (VIDEO)

Predsednica Udruženja "Mamin san" Danka Todorović se zahvalila opštini Voždovac i direktorki Doma zdravlja Voždovac Nevenki Veličković i saopštila da od danas u Beogradu ima 16 parking mesta za trudnice, koja su specijalno obeležena

  • 2

Gradska opština Voždovac je prva beogradska opština koja je podržala inicijativu trudnica i obeležila specijalizovana parking mesta za buduće mame na teritoriji cele opštine.

Foto: Opština Voždovac

Beograd dobio prva besplatna parking mesta za trudnice! (FOTO)

- Sa zadovoljstvom smo podržali ovu inicijativu. Od nekoliko mesta koje opština ima ispred zgrade u Ustaničkoj, jedno smo ustupili trudnicama. U saradnji sa Domom zdravlja Voždovac obeležili smo parking mesta za trudnice ispred ginekološkog odeljenja u Krivoločkoj i zdravstvenih ambulanti "Stepa Stepanović" i Jajinci, koje imaju ginekologiju. Policijska uprava Voždovac je ustupila jedno mesto za trudnice , kao i sportski centar na Banjici i sportsko kulturni centar Šumice - rekao je danas predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Foto: Opština Voždovac

Predsednica Udruženja "Mamin san" Danka Todorović se zahvalila opštini Voždovac i direktorki Doma zdravlja Voždovac Nevenki Veličković i saopštila da od danas u Beogradu ima 16 parking mesta za trudnice, koja su specijalno obeležena.

- Opština Voždovac je prva opština koja je obeležila parking mesta na teritoriji cele opštine. Od danas je Beograd bogatiji za sedam parking mesta za trudnice koja su obeležena ispred opštine Voždovac, Doma zdravlja Voždovac, njihove zdravstvene stanice u Jajincima i u Stepi Stepanović, ispred sportskog centra "Šumice" i "Banjice" i ispred policijske uprave - izjavila je Danka Todorović.

Ona je dodala da se javljaju i druge opštine da podrže inicijativu trudnica i da se nada da će do kraja godine na teritoriji celog Beograda biti obeležena posebna mesta za trudnice.

Foto: Opština Voždovac

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić je najaktivnijoj trudnici u kampanji za parking mesta, Jeleni Morači, koja je u devetom mesecu trudnoće, uručio poklon - Jungle baby kolica.

- Kad idem u Višegradsku u bolnicu, imam problem da izađem iz kola sa stomakom, jer je rastojanje između vozila malo, te je zaista bitno da mi, trudnice, imamo svoja parking mesta - objasnila je Aleksandra Savić koja je u udruženju "Mamin san" dobila i nalepnicu za kola, kako bi se videlo da ih je na mestu koje je predviđeno za trudnice, parkirala buduća mama.

Foto: Opština Voždovac

Nadamo se da mesta koja su obeležena za trudnice, neće biti zloupotrebljavana, i da će ih koristiti samo oni kojima su ta mesta i namenjena.

Foto: Opština Voždovac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa67

    27. septembar 2017 | 15:52

    Ako je rezervacija onda parking mesto treba da bude ofarbano zutom bojom i poseban saob.znak A akciju podrzavam

  • Sasa

    27. septembar 2017 | 15:52

    Isto tako postoje i mesta za invalide pa bahati vozaci tamo parkiraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA