≫ 

TROVANJE DECE U ŠKOLAMA: U firmi za ketering sumnjaju da su kupili makarone sa bakterijama

- Isti problem imala je ranije još jedna firma za ketering, i to sa makaronima nabavljenim kod istog dobavljača - nezvanično kažu u ovoj kompaniji

  • 5

Inspektori Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda u utorak su došli u firmu koja obezbeđuje hranu i započeli kontrolu kako bi utvrdili šta je razlog trovanja 135 dece iz nekoliko beogradskih škola. U kompaniji, čije ime ne objavljujemo dok se ne utvrdi tačan uzrok trovanja dece, potvrdili su da su oni obezbedili obroke za decu u školama škola "Vojvoda Mišić", "Radojka Lakić", "Braća Baruh" i "Veljko Dugošević".

Oglasio se sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu nakon trovanja: Odgovorni moraju biti kažnjeni!

MASOVNO TROVANJE DECE U BEOGRADSKIM ŠKOLAMA: Svi su ovo pojeli, pa završili u bolnici!

Sumnjaju da su problem izazvale bakterije u makaronama koje su nabavili u jednoj veleprodaji.

- Isti problem imala je ranije još jedna firma za ketering, i to sa makaronima nabavljenim kod istog dobavljača - nezvanično za portal ranac.rs kažu u ovoj kompaniji.

Gradski zavod za javno zdravlje je predložio obustavu keteringa.

Šta je dovelo do trovanja biće poznato za nekoliko dana, ali strahuje se da bi broj otrovanih mogao da bude znatno veći, jer, prema nezvaničnim informacijama, ista firme snabdeva hranom još 30-ak obrazovnih ustanova u Beogradu.

Inače, uzročnik trovanja dece 30. oktobra je, prema nalazima Gradskog zavoda za javno zdravlje bila bakterija stafilokoka nađena u špagetama bolonjeze i kuvanim špagetama.

Daljinac

(Telegraf.rs/Ranac.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasilije

    3. oktobar 2017 | 21:38

    Prica keteringa da su kupili pokvarene namernice pada u vofu. Problem je u higijeni i uslovima u kojima ye hrana pravi. Jer u 80% slucajeva ne ispunjavaju uslove za proizvodnju i didtribuciju hrame. Takodje ne koriste sredstva za dezingekciju i pranje prema standardu vec kucnu jeftinu hemiju. A sanitarci ih ne obilaze i ne edukuju i na kraju deca izvuku debji kraj. Inspekcija na ulice i da rade svoj posao

  • Daliborka

    3. oktobar 2017 | 20:17

    Sve prekontrolisati,ketering sluzbu,firmu od koje kupuju namirnice,sve.

  • Rj38

    3. oktobar 2017 | 20:09

    Koja je to ketering sluzba?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA