Promenjeno radno vreme lekarske komisije u Vladetinoj!

Reč je o izuzetno važnoj promeni za ostvarivanje prava osiguranika RFZO-a i velikog značaja za građane

  • 1

Čekanje u redu pred lekarskom komisijom u Srbiji je postalo svojevrsni mali pakao. Građani koji žele da otvore bolovanje duže od 30 dana već od pet ujutro dolaze pred zgradu kako bi zauzeli mesto u redu, u kom posle čekaju i po sedam sati. Za to vreme, čekaonica je uvek toliko puna, da za neke nema ni stolica. U cilju unapređenja kvaliteta rada lekarskih komisija Filijale za grad Beograd, od ponedeljka 9.oktobra, dolazi do promena u organizaciji i adresama rada lekarskih komisija.

VAŽNA NOVINA: Dečja klinika u Tiršovoj dobila aparat za magnetnu rezonancu

Komisije će raditi po sledećoj organizaciji:

Prvostepene lekarske komisije koje zasedaju u Vladetinoj broj 3 rade samo privremenu sprečenost za rad. Tu je formirano osam prvostepenih lekarskih komisija.

Lekarske komisije sa sedištem u Vladetinoj ulici broj 3 zasedaju na sledeći način:

- U Vladetinoj broj 3 svakog radnog dana u periodu od 07:30 do 15:30 časova zasedaju prvostepene lekarske komisije za osigurana lica koja imaju izabranog lekara u zdravstvenoj ustanovi na Paliluli, Vračaru, Savskom Vencu, Starom Gradu, Zvezdari, Voždovcu, Novom Beogradu, Zemunu, Surčinu, Čukarici, Rakovici i Barajevu.

- U Lazarevcu za osigurana lica koja imaju izabranog lekara u zdravstvenoj ustanovi u Lazarevcu, utorkom i petkom u periodu od 09:00 do 14:00 časova.

- U Mladenovcu za osigurana lica, koja imaju izabranog lekara u zdravstvenoj ustanovi u Mladenovcu i Sopotu, sredom u periodu od 09:00 do 14:00 časova.

Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

- U Obrenovcu za osigurana lica koja imaju izabranog lekara u zdravstvenoj ustanovi u Obrenovcu, ponedeljkom i četvrtkom u periodu od 09:00 do 14:00 časova.

- U Grockoj za osigurana lica koja imaju izabranog lekara u zdravstvenoj ustanovi u Grockoj, sredom u periodu od 09:00 do 14:00 časova.

U sedištu Filijale u Nemanjinoj 30 zasedaju tri prvostepene lekarske komisije svakog radnog dana od 07:30 do 15:30 časova, kao i drugostepena lekarska komisija.

Prvostepene lekarske komisije u Nemanjinoj 30 obavljaće poslove iz nadležnosti lekarskih komisija, odnosno poslove koje su i do sada obavljale kao i poslove produžene rehabilitacije, medicinsko-tehničkih pomagala, pratioca i povrede na radu koje su do sada radile lekarske komisije u Vladetinoj broj 3.

Svi zahtevi, osim utvrđivanja prava na privremenu sprečenost za rad, biće obavljani na ovim prvostepenim lekarskim komisijama, odnosno u Nemanjinoj 30.

Kako je reč o izuzetno važnoj promeni za ostvarivanje prava osiguranika RFZO-a i velikog značaja za građane, molimo vas da putem vašeg medija obavestite javnost o novonastalim promenama.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NIvan

    6. oktobar 2017 | 19:06

    Valjda sada nece biti guzva,ono pre je katastrofa bila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA