≫ 

Izdat nalog: Svi migranti da se sklone sa beogradskih ulica

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u kojoj se pruža sva adekvatna pomoć migrantima i potpuna bezbednost naših građana

  • 14

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević nakon izveštaja o stanju izdao je nalog da Ministarstvo pokrene postupak prikupljanja i prevoza ilegalnih migranata sa beogradskih ulica u Prihvatne centre.

Carinik je rutinski otvorio vrata auta. Unutra nije bilo nikog osim vozača i - čudno postavljenih patosnica! Odmah je zvao pojačanje (FOTO)

Akcija je sprovedena u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijskom stanicom za Grad Beograd, Policijskom stanicom Savski venac, Policijskom brigadom, Upravom za strance, Upravom granične policije i gradskom opštinom Savski venac. Sve je izvedeno bez ijednog incidenta.

Više desetina migranata, od kojih je jedan broj maloletnika bez pratnje, smešteno je u Prihvatne centre, gde je obavljen lekarski pregled i njihova registracija.

Foto: Tanjug/AP

Migrantima su obezbeđeni uslovi za human boravak i normalan život kao i sva zaštita prema zakonima Republike Srbije i u skladu sa međunarodnim standardima.

- Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u kojoj se pruža sva adekvatna pomoć migrantima i potpuna bezbednost naših građana - rekao je koordinator akcije i savetnik u Ministarstvu Milenko Nikić.

Ministarstvo će nastaviti da radi na pružanju pomoći migrantima, obezbeđivanju smeštaja uz zajednički i timski rad sa svim partnerima, uz potpuno humani pristup ovom izazovu, u interesu bezbednosti i naših građana.

Ministar Zoran Đorđević još jednom zahvaljuje svim učesnicima na izuzetno profesionalnom i ljudskom odnosu prema migrantima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA