≫ 

U Srbiji su zbog poskupljenja goriva skočile cene autobuskih karata, a evo kako će to uticati na Beograđane

Do prestonice skuplje, a onda "predah"

  • 5

Skuplje gorivo uz višegodišnje stagniranje cena karata uslovili su skuplju vožnju međumesnim autobusiima, što su na svojoj koži među prvima osetili Pančevci. Beograđani, prema Sekretarijatu za javni prevoz još uvek ne treba da brinu.

U budžetu radnika i studenata koji svakodnevno putuju do Beograda moraće da se nađe još poprilično mesta za autobuske karte. Karta u jednom smeru, na primer, na relaciji Pančevo-Beograd sa 120 porasla je na 150 dinara, a povratna sa 210 na 240. Za one koji dvadesetak dana u mesecu provedu u putujući, potrošiće 600 dinara više.

Ruski "uber" za koji dan stiže u Beograd: Yandex garantuje jeftinu vožnju, taksisti u novoj panici

Dok korisnici javnog prevoza ne planiraju da napuštaju teritoriju glavnog grada ne moraju da se bave matematikom. Bar neko vreme.

- Za sada nije planirano povećanje cena karata u javnom prevozu - rečeno je za "Telegraf.rs" iz Sekretarijata za javni prevoz.

(Milena Rodić/m.rodic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    5. jun 2018 | 08:26

    A , tek najesen svi cemo ici peske ili biciklom !

  • Johnny Repp

    5. jun 2018 | 09:04

    Dinar jača, svetska cena nafte pada, a njeni derivati kod nas dobijaju višu vrednost u ojačanim dinarima. Da sam ovakav pismeni zadatak svojevremeno uradio na času "Ekonomije poslovanja" prof. Smilja Radosavljević bi mi dala keca bez prava na popravni.

  • mister no

    5. jun 2018 | 12:57

    Uticace isto kao i uvek.. primi narod platu i da sve drzavi ( drzavnicima)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA