≫ 

"Bilo je veoma dirljivo, ali nisam znao zašto je gužva": Odlazak poslednjeg voza sa Glavne železničke iz ugla jednog Irca (VIDEO)

U poslednjem vozu sa Glavne železničke našao se i jedan stranac, koji isprva nije znao "šta ga je snašlo"

  • 6

Poslednji polazak sa Glavne železničke stanice, građani i zaposleni sinoć su ispratili uz pesmu "A sad adio", mahanje, fotografisanje... I dok su oni sa nostalgijom posmatrali ovaj voz koji se uputio ka Budimpešti, stranac koji se zatekao u njemu bio je zbunjen - sve dok nije shvatio da je i on akter ovog istorijskog događaja.

- Sinoć sam uzeo spavaća kola iz Beograda ka Budimpešti. Nisam shvatio da je to bio poslednji voz koji je napustio Glavnu železničku stanicu. Dirljivo je bilo videti entuzijaste, nostalgičare, pa čak i vozno osoblje kako mašu vozu i opraštaju se - napisao je na Tviteru jedan stranac, koji je celu atmosferu snimao, iz drugačije perspektive.

Poslednji voz napustio Glavnu železničku stanicu: Za putnike do Budimpešte zasviralo je "A sad adio". Šine pune priča otišle su u penziju (VIDEO)

Ovog Irca su, umesto uobičajenih putnika na peronu koji gledaju u odlazeći voz, dočekali blicevi, transparenti, graja i pozdravi, pa ne čudi što je neinformisani stranac bio zbunjen.

Železničko službeno mesto "Beograd - Glavna stanica" sinoć je i zvanično zatvoreno, a zgrada iz 1884. godine će, kako je najavljivano, biti pretvorena u Istorijski muzej Srbije.

Svi putnički vozovi od danas će polaziti iz železničke stanice "Beograd centar", poznatije kao Prokop, osim voza za Bar koji kreće sa stanice Topčider. Dva para međunarodnih vozova, koji saobraćaju između Beograda i Bara od 16. juna već su preusmereni na Topčider, odakle će privremeno voziti zbog ukrcavanja automobila na voz. U planu je da voz za Bar ubuduće trajno polazi iz Zemuna gde treba da bude završena stanica.

A u ovom videu možete pogledati kako je oproštaj izgledao sa perona:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA