Više od 5.000 nezaposlenih završilo je ovu obuku i zbog toga kasnije dobilo sjajan posao

Besplatna online edukacija (60 časova)

  • 0

Pre samo nekoliko godina tačnije 2014. godine u Beogradu je ponovo osnovan Savet za zapošljavanje grada Beograda. Savet koji do tada nije imao nikakvu funkciju ni rezultate. Te 2014. godine republičke i gradske institucije, koje se mahom bave privredom, udružile su svoje snage kroz Savet.

Kako su godine odmicale pridružile su im se još neke institucije sa novim idejama i danas su u Savetu: Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije, Razvojna agencija Srbije, Agencija za osiguranje i izvoz, Sekretarijat za privredu, Kancelarija za mlade grada Beograda, Fond za razvoj, Privredna komora Srbije, Nacionalna služba za zapošljavanje - beogradska filijala, Sekretarijat za obrazovanje i nekoliko predstavnika sindikata.

Foto: Promo/Grad Beograd

Za predsednika je još 2014. izabran član Gradskog veća Dragomir Petronijević:

- Iza nas je mnoštvo rezultata, sjajna saradnja i projekti sa Naučno-tehnološkim parkom, veliki sajmovi zapošljavanja u beogradskim opštinama, saradnja sa privatnim i nevladinim sektorom.

- Ali naš prvi projekat, na koji smo svi ponosni i koji smo najviše usavršavali, su radionice "Znanjem do cilja". Tokom pet dana predstavnici institucija su držali predavanja, upoznavali naše sugrađane sa radom, projektima, subvencijama, kreditima i obukama. Po završetku radionica dobijali su sertifikate koji su im u programima grada donosili dodatne poene - rekao je Dragomir Petronijević i dodao:

- Preko 5.000 nezaposlenih lica je prolazilo naše obuke. Projekat smo modifikovali i 2016. godine smo osmislili Beogradsku akademiju preduzetništva za studente i srednjoškolce a od 2017. godine radimo projakat "Znanjem do cilja" koji sadrži dva segmenta, sajam primera dobre prakse i radionice preduzetništva u okviru Beogradskog sajma knjiga. Nekoliko desetina hiljada ljudi je obišlo naše štandove i radionice a posebno sam srećan što su neki od izlagača upravo prošli naše obuke. Vreme digitalizacije nas je motivisalo da opet udružimo snage i to kroz zajednički projekat Kancelarije za mlade grada Beograda, Kabineta ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj i Interlink bussines centar. Naime, ova tri organa su nosioci važnog projekta kojim ćemo pre svega staviti akcenat na žensko inovaciono preduzetništva a pod nazivom "Znanjem do cilja – digitalna podrška za inovacioni sektor".

Foto: Promo/Grad Beograd

- Ovaj projekat pruža šansu ženama koje imaju želju i znanje, a male šanse da počnu posao, da steknu praktično znanje za poslovanje. Zahvaljujući potpuno besplatnim online predavanjima koje smo kreirali prema stvarnim željama nezaposlenih žena one će proći put od ideje do realizacije na tržištu. Pozivam vas da se usavršavate na polju preduzetništva a prvi korak ka tome je upravo jedna ovakva edukacija. Moguće je da i vi postanete uspešna preduzetnica jer su na svakom koraku primeri dobre prakse grada Beograda koji su takođe napravili kao i vi prvi korak na radionicama poput modne kreatorke Jelene na Voždovcu, slikarskog ateljea Goce i Marine na Vračaru, sjajne pekare pita jedne Vesne na Starom gradu..Moguće je da uspete, posao se ne čeka, posao se traži! Potrebno je da se što pre registrujete na OVOM linku jer već od utorka kreću odlična predavanja uspešnih profesora, marketing stručnjaka, inženjera... - ističe Petronijević.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA