≫ 

U Beogradu je "fensi" doručak postala POPARA: Košta 400 dinara, a kad sam je poručio, konobar je bio zbunjen (FOTO)

 ≫ 

Sećate se kada je jedan hleb koštao 400 miliona dinara, a mi smo jeli poparu svakog drugog dana?

Komentari

  • x

    22. novembar 2018 | 22:23

    Nisam jela poparu od djetinstva . Dali ste mi ideju za dorucak.

  • Nije nego

    22. novembar 2018 | 19:44

    Nemojte Beogradjanima odati tajnu za sok od žive ograde. To je tek fenserica.

  • Života

    22. novembar 2018 | 12:30

    Za te pare je mogao roštilj da pojede, salatu i pivo.

  • A

    22. novembar 2018 | 12:08

    Ima i kajmaka

  • Marija

    22. novembar 2018 | 12:00

    Ja baš volim poparu. Ali ne bi je platila 400rsd.

  • Crazy North

    22. novembar 2018 | 11:37

    Upravo sam jeo poparu od pogače od juče... Top je👌

  • Klipa

    22. novembar 2018 | 11:34

    Ka sam od popare pobjego od kuće a sad je fensi

  • Nemanja

    22. novembar 2018 | 11:24

    Sledeci su tradicionalni kanapei sa mascu i alevom paprikom? Ajmo sada brizne instagram majke hranite decu sa poparom od 400 dinara i slikajte. Pa objasnite svojim majkama i njihovim bakama sta su im unuci rucali. Sigurno ce biti ponosne na vas.

  • Raki

    22. novembar 2018 | 10:46

    A jel glutan free ? Ha,ha...

  • Nn

    22. novembar 2018 | 10:19

    Razlika je u tome što smo nekada imali babe i dede da nam šalju kajmak i sir sa sela, a danas kupiti na pijaci kvalitetan mlecni proizvod nije bas jeftino. :/ A popara kao i svako jelo zavisi od kvaliteta namirnica... Ništa bez domaćeg :)!

  • Simeun

    22. novembar 2018 | 10:17

    Sad ispade da smo svi jeli za vreme inflacije poparu a svi smo imali kući više zejtina šećera i brašna nego danas a bogami se i preko sindikata delilo

  • Stefica

    22. novembar 2018 | 10:05

    Odlična stvar tako i treba

  • Nale

    22. novembar 2018 | 09:46

    Jel zna neko neki dobar recept za poparu,znam da je spremaju na više načina...

    • 22. novembar 2018 | 10:39

      Svoje ime

      @Nale

      Stavis vodu da se kuva, posolis. Kad provri ubacis seckani hleb (stari). Smanjis toplotu i mesas. Kad masa postane kompaktna, dodas kajmak, sir i mast. Mesas, probas i dodajes dok ti se ne svidi ukus. To je to :)

  • Van

    22. novembar 2018 | 09:36

    Hvala vam što ste čitaoce podsetili, dali ste mi udeju.

  • Đorđe

    22. novembar 2018 | 09:32

    U nekim kafanama u mom mestu poparu služe besplatno uz doručak,i to veoma ukusnu i dobro pripremljenu.

  • Jeretik

    22. novembar 2018 | 08:42

    Koliki je bio baksis ?

  • Naki

    22. novembar 2018 | 08:39

    Čitajući tekst podje mi voda na usta...i setih se detinjstva...svaka čast na članku😁

  • Kaja

    22. novembar 2018 | 08:13

    Poparu volim da spremam zimi i to cesto. Nekako mi se tad najvise jede i uvek se setim bake i majke kad su to pravile.

  • Marina

    22. novembar 2018 | 07:53

    Nisam jela poparu sigurno 25 godina. Sada imam 37,a mama nam je spremala bas kada smo brat i ja bili mali. Brat, nije je voleo nesto a ja obozavala. Ovaj opis ukusa i izgleda popare me je skroz vratio u detinjstvo i postavio za kuhinjski sto, u to vreme inflacije a mi tada, u Beogradu u Ulici 27.marta. Bas cu je napraviti ovih dana mojim ukucanima. Ja sam je jela klot ili sa sirom, a videcu koje cu sve kombinaciji morati da ubacim da bi ovi moji razmazeni hteli da probaju. Sebi cu svakako ostaviti sa strane samo sa sirom. Hvala veliko i srdacan pozdrav iz Svajcarske liku koji stoji iza ovog divnog i nostalgicnog texta. Texta punog ukusa, emocija i bar na trenutak povratka u moje detinjstvo!!

    • 22. novembar 2018 | 10:02

      marija

      @Marina

      Nisi mogla da napises samo veliki pozdrav nego je moralo da se doda da ga pozdravljas iz Svajcarske. Lol.

  • Boža zemunac

    22. novembar 2018 | 07:52

    Upravo pravim kačamak.Njam njam.

  • nik romanov

    22. novembar 2018 | 07:51

    taj restoran nije hajat ,,jer je cenu naduvao najmanje 10 puta .sahleba i kasika kajmaka njega ne kosta ni 40,din sa sve amortizacijom,,realno bi bilo da cena bude 2 x t,j, 100 din,,i prometo bi nadoknadio manju cenu a ne da ceka nekoliko nesrecnih slucajnih gostiju,,popara je poznata ka sirotinjsko jelo i tako treba da ostane,,prijatno

    • 22. novembar 2018 | 11:23

      Svoje ime

      @nik romanov

      1kg kajmaka je oko 700,00. Jedna kašika kajmaka je oko 40 gr dakle 28-30 dinara. Pola vekne hleba je 20,00. To je vec 60. Sir neka je 10,00, mast 5,00, to je 75,00. Tehničke potrebe ( struja ili gas, radna snaga, deterdžent...) nek je 5,00 to je vec 80,00. U ugostiteljstvu marza se racuna minimum 2,5x. Dakle 80x2,5 je 200,00 prodajna cena. Racunao sam sve minimalno. Na kraju, kome se ne svidja restoran, ambijent, cena, usluga,kvalitet.... ne mora koristiti usluge istog. Spremaj kuci, potroši pola sata ili sat vremena kuvajuci, operi sudove, jedi, operi sudove-ta na na na! Jeo si za manje para. Samo ne znam gde ces kupiti sve to za jednu porciju. Dakle, ko hoce gospodski-ide u restoran koji mu odgovara. Pozdrav

  • Nedim

    22. novembar 2018 | 07:36

    Na uglu nekadašnje ulice 7Jula i Knez Mihajlove bio je kiosk koji je prodavao fine krofne za ondašnji 1 dinar.Krofne su bile velike i pojedeš dve dosta ti je za pre podne.Zašto toga više nema ,ne znamsve što je dobro i jeftino ukine se.

  • DARKO 100%

    22. novembar 2018 | 07:26

    Popara je super,cesto to jedem sir i malo luka se uprzi i udrobi hleba extra

    • 22. novembar 2018 | 08:44

      Biljka

      @DARKO 100%

      Poparu nisam jela preko trideset godina. Nekada je moja baka to nama spremala kao i projaru, sa domacim sirom i mlecnicom ,koja se pravila od domaceg mleka. Kada odemo kod bake za zimski raspust, voleli smo musmule iz cupa i njihiv sok. Nazalost, to se vise ne pravi. Ali, dali ste mi ideju da imam za dorucak poparu i da se raspitam za stari recept za musmule.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA