"Koza bez mozga" izazvala bes sugrađanke: Žene u Beogradu su sve bahatije, psuju, svađaju se, umesto da samo sklone "divlje" parkiran auto (FOTO)

Automobil je parkiran na delu pešačkog prelaza namenjenom za lakše spuštanje kolica, gde nema graničnika

  • 5

Šta reći novo na temu bahatog parkiranja, a ne ponoviti se pritom? Nema dovoljno mesta između automobila i zgrada, nema dovoljno mesta između samih automobila ni da se provučete, pale se sva četiri migavca dok oni samo skoknu do kioska... A, šta kad niste sami, ako gurate kolica sa bebom ili ste i sami u kolicima? Svaki novi slučaj nas iznova neprijatno iznenadi, a svaka bahatost stvara sve veću ljutnju i bes?

Tako je jedna naša sugrađanka na Fejsbuku objavila fotografiju parkiranog automobila tik uz pešački prelaz. Automobil je pritom parkiran na delu pešačkog prelaza namenjenom za lakše spuštanje kolica, gde nema graničnika.

Možda nije loša ideja postavljanje stubića kao sa druge strane semafora, Foto: Facebook/Moj Beograd dušu ima

BEOGRAD I KOZE BEZ MOZGA

"Moj Beograd je zadržao dušu,  ali i koze bez mozga... Ovako se parkira na trotoaru na delu gde počinje pešački... Pa ti prođi kolicima, štapom... štakom...", napisala je ova sugrađanka i dodala da je, ovoga puta, bahata bila ženska osoba.

Što nas je začudilo, ali samo donekle. Zar žensko da bude tako neuviđavno? Zar žene nisu nežniji, osetljiviji pol, koji uzima u obzir i tuđe potrebe i osećanja? Ova žena je onda izuzetak koji potvrđuje pravilo.

Prema rečima naše sugrađanke, napisala je da je u pitanju žena za volanom, jer bi one "trebalo da budu saosećajnije".

- Pogotovo jer sam prošla kolicima pored auta i sa strane i spreda i da je samoj sebi u pauzi telefoniranja rekla OK zakrčila sam, ne, ona je izašla u neko doba i otišla". Uglavnom se muškarci izbahate, izađu ili gledaju iz kafića kako se lomimo sa kolicima kuda da prođemo ili jednostavno odu i nije ih briga - kaže ona.

ŽENE PREDNJAČE

Kako kaže, interesantno je da susreće dosta žena koje se izbahate, ali sede u kolima i kad majka zaurla da se sklone, da ne može da se kreće ulicom sa kolicima, one prevrću oči, prete i svađaju se.

- Tužno je što je ovakva glupost k'o po nepisanom pravilu bila rezervisana samo za muški svet, a sad su žene te koje prednjače. Eto zato sam napisala da je u pitanju ženska osoba. I nije jedina. Prođite ulicama Vračara i videćete da na svakih nekoliko metara ovakvi prave haos - smatra naša sugrađanka.

VIDEO: Mislili ste da Srbi bahato parkiraju, ali čekajte da vidite kako se besna kolica parkiraju u srcu Pariza

(J. V./j.vucic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    30. novembar 2018 | 18:58

    E zene ,zene neznate vi kad su one same u drustvu i kad se zezaju ,sto puta znaju biti vulgarnije od muskaraca tako da su muskarci male bebe za njih ,imao sam prilika u zivotu da budem u zenskom drustvu pa znam kako disu, te sto se parkiraju tako to su one sto nisu kupili svojom mukom auto nego tata ili svaler a mozda i momak ,a misle ako znaju nekog u policiji da mogu da rade sta hoce

  • Darkov tata 100%

    30. novembar 2018 | 19:06

    Bravo sineeee,ljubi tata glavu pametnu

  • milan

    2. decembar 2018 | 15:31

    Problem je što se sve više prostora ostavlja pešacima a sve manje nama vozačima.Nema parking mesta jer pobogu treba pešačka zona.Vozači ne mogu da ostavljaju vozila na ulazu u grad jer onda automobil gubi svrhu.Bolje da odmah uđemo u gradski autobus.Neko mnogo pametan ko je završio visoke škole pravi takve planove.Laza Lazarević plače za te stručnjake.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA