≫ 

Vozili smo najkomplikovanijim kružnim tokovima u Beogradu i pokušali da naučimo kako da pravilno izbegnemo pakao (VIDEO)

Damir Okanović podseća vozače da davanje žmigavca ne izaziva nikakve povrede u malom prstu leve šake

  • 26

Direktor Srpskog komiteta za bezbednost u saobraćaju Damir Okanović kaže da vozači imaju najmaštovitije izgovore kako bi opravdali nepoznavanje saobraćajnih propisa. Tako je čuo da u kružnom toku važi izmišljeno, pa dakle i nepostojeće, "pravilo leve strane".

Vozači ne znaju kada i ko ima prednost ulaska u kružni tok. Nepoznanica je i izlazak, a gotovo niko ne drži uključen levi žmigavac dok se nalazi u ovoj vrsti raskrsnice.

Ovaj tip raskrsnice se zbog velike propusne moći gradi širom Srbije i više ne postoji ekskluzivno samo u Beogradu. Ipak u glavnom gradu nalaze se tri posebno rizične tačke. Kružni tok kod opštine Novi Beograd, Slavija i Autokomanda.

U svaki od njih ulivaju se široke i veoma prometne ulice. Na Autokomandi uz sva druga vozila postoji i tramvaj. Zbog toga Telegraf i Damir Okanović su odlučili da se provozaju ovim kružnim tokovima i praktično objasne kako treba da se ponaša u saobraćaju. Naša kamera zabeležila je brojne saobraćajne prekršaje kao i nekulturu vozača.

Okanović kaže da su često i sami kružni tokovi nesrećno projektovani. Kako treba pravilno voziti pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeksss

    30. novembar 2018 | 18:28

    Pri ulasku u kružni tok, nikada se ne daje zmigavac... barem sam ja tako ucio u Nemačkoj gde sam i polagao... naravno da je obavezan zmigavac pri izlaženju iz kruznog toga.. sa tim dajemo znak onom ispred nas koji zeli da se uključi u kružni tok.m tj da ne mora da nas ceka, jel se mi isključujemo.. i samim tim ubrzavano kretanje u kruznom toku...

  • Vojislav

    30. novembar 2018 | 19:51

    Aman vise "nauke". Gde su u Evropi kruzni tokovi iscrtani nekakvim trakama. Tamo je vrlo jednostavno, ko je u toku ima prednost i zavrsena prica.

  • Stimpy

    30. novembar 2018 | 16:57

    Vratite lepo da u kruznom toku vozac koji je blizi centru toka ima apsolutnu prednost! Ovo je bre sad ludilo!ako se vozis unutrasnjom trakom kruznok toka jako je ne bezbedno da se okrenes i pogledas da li mozes da se prestrojis u srednji prsten,pa u spoljni pa da se iskljucis....mozes al jedno 3 kruga da obrnes oko slavije, ovo je sad pakao! I svi misle da imaju prednost i svi udaraju po gasu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA