≫ 

Kopirali scenu iz Žikine dinastije u centru Beograda, pa za 10 sekundi prekršili sva saobraćajna pravila i rizikovali živote (FOTO)

- Je l' pokušavaš da veslaš ili mešaš čvarke u kazanu - pitaju se oni koji su pogledali video

  • 1

Ono što je beogradskim mladićima izgledalo kao dobra ideja, zapravo je kršenje mnogobrojnih pravila u saobraćaju. Na snimku koji je jedan od njih, F. P. objavio na Fejsbuk grupi "Studenti beogradskih univerziteta" vidi se kako se momci voze kroz Ulicu Knez Miloša. Jedan od njih je do pola izašao kroz prozor automobila, drži lopatu u ruci i njom simulira veslanje.

Baš kao što je her Žika radio u onom čuvenom delu "Žikine dinastije", kad njemu i prijatelj Milanu otkažu kočnice na putu do sela.

Ono što je, takođe, vidljivo, jeste da se automobil kreće velikom (verovatno nedozvoljenom) brzinom. Zatim, mladić koji "vesla" po putu nije vezan sigurnosnim pojasom. O samom prekršaju da ne govorimo.

I, na kraju, da li uopšte treba naglasiti koliko je ovo što rade opasno? Kako za njih, tako i za ostale učesnike u saobraćaju.

- Treći put gledam i ne mogu da provalim je l' pokušavaš da veslaš ili mešaš čvarke u kazanu - samo je jedan od komentara ispod snimka.

Snimak "veslanja" traje dvadesetak sekundi/ Foto: Printskrin Facebook

- Bolje da je tom lopatom očistio sneg, umesto što vesla - nadovezao se drugi.

Član 119 Zakona o bezbednosti saobraćaja, kaže da se za vreme kretanja vozila ne sme uskakati u vozilo, iskakati iz vozila, otvarati vrata, naginjati se van vozila, isturati delove tela iz vozila i voziti se na spoljnim delovima vozila ili na traktorskim prikolicama.

Kazna za ovakvo ponašanje je 5.000 dinara, a za nestavljanje pojasa 10.000 dinara.

Ukoliko se i prekrši ovaj član zakona, brzina kretanja ne sme biti veća od 30 km/h.

VIDEO: Tatin sin divlja Lamborginijem po njivama. Vozio skoro 200

(J.S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deff

    20. decembar 2018 | 12:38

    Ja mislim da je za ivo kriv Darko Lazić jer je nosio pogrešnu majicu na kojoj piše ZIVI BRZO, pa je jedna majka to oštro osudila..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA