Izletela je iz autobusa i krenula da pređe ulicu, u sledećem momentu svi smo gledali u lokvu krvi!

Neko je pozvao Hitnu pomoć i policiju, a jedan mlad život ugasio se na beogradskom asfaltu

  • 7

Autobusko stajalište, veoma je vedar dan i staje autobus koji ne čekam ja. Gledam, iz njega hitro izlazi devojka, mislim da nema više od 25 godina. Prethodno zaustavljeno vozilo nije još krenulo, a ona je zakoračila na kolovoz.

Prošle su možda dve sekunde i začula sam užasan, jak udarac i škripu guma, neko je pokušao da zakoči. Pogledala sam malo bolje, videla sam istu onu devojku, kako leži na podu, u lokvi krvi i prizoru koji je bolje ne opisivati detaljnije.

Odjednom je, čini se, stalo vreme. Autobus iz kog je izašla nije krenuo, svi automobili su blokirali put, a prestravljeni vozač istrčao je iz kola i počeo da se hvata za glavu čupajući kosu. Ljudi su se okupili oko beživotnog tela i moglo se začuti "kako nije pogledala pre nego što je prešla", "ništa nije preče od života"...

Neko je pozvao Hitnu pomoć i policiju, a jedan mlad život ugasio se na beogradskom asfaltu. Gledala sam i dalje nemo službenike kako rade svoj posao oko devojke koja mi je izgleda sa razlogom privukla pažnju i razmišljam koliko sam puta samo ovako nepromišljeno prešla ulicu. Moglo je i meni ovo da se dogodi.

Jedna od nezgoda kada je autobus udario ženu; Foto: Telegraf

Ipak, ovo se nije desilo danas, nije ni jutros, ali događa se na putevima skoro svakog dana. Ovo sam ispričala, ne, nisam vas slagala, nego sam ispričala kako bi nas sve osvestila.

Kampanja Saveta za bezbednost saobraćaja grada Beograda nosi slogan "Sačekaj da autobus ode!".

U saobraćaju u 2017. godini poginuo je 141 pešak, a upravo ova kategorija učesnika u saobraćaju čini skoro jednu četvrtinu poginulih lica.

Najčešći uzrok stradanja pešaka u zonama stajališta javnog prevoza je prelazak preko kolovoza neposredno iza ili ispred zaustavljenog vozila javnog prevoza. Pešak je dužan da se, pre stupanja na kolovoz, uveri da to može da učini na bezbedan način.

Foto: Telegraf

Stoga se putnicima koji planiraju da po izlasku iz autobusa pređu ulicu, savetuje da to čine najpre na pešačkom prelazu, a onda tek nakon proveravanja da li je to učiniti bezbedno.

Na ovom videu pogledajte zašto nikada, ali nikada ne bi trebalo da prelazite ulicu pre nego autobus ode i vi se uverite da ne idu druga vozila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    1. februar 2019 | 10:12

    Moja supruga je pre dva dana u poslednjem trenutku izbegla gazenje na pesackom prelazu na Belim Vodama. Autobus se zaustavio ispred pesackog da bi ona presla. Prelazeci uspela je da se za korak povuce I izbegne nesrecu zato sto je manijak vozeci drustvo u plavom autu preticao autobus na pesackom prelazu! Hapsite I kaznjavajte manijake I moralno retardirane pre nego sto ubiju nekog!!!

  • BG 2

    1. februar 2019 | 10:04

    Ko želi da živi i da sačuva glavu je oprezan i malo i tolerantan,egoisti koji bi da koriste pravo i uvek budu u pravu su u riziku ali to njihovo.

  • Bg

    1. februar 2019 | 10:43

    Pre 2-3 godine jedna devojka je izletela izmedju 2 autobusa, van pešačkog prelaza i jos pricala sa nekim na mobilnom telefonu! Sva sreca prosla je bez povreda..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA