≫ 

Opština Stari grad traži referendum o pešačkoj zoni, iz odborničke grupe SNS poručuju: Protivnici radova su oni koji su doveli grad na rub propasti

Na sednici Veća centralne beogradske opštine zatraženo je hitno zakazivanje vanredne sednice Skupštine opštine Stari grad, na kojoj bi se utvrdila pitanja o kojima će se građani izjašnjavati

  • 57

Veće gradske opštine Stari grad donelo je odluku o raspisivanju referendum na kojem bi se građani ove opštine izjašnjavali o realizaciji projekata koje je inicirala Gradska uprava Beograda, preneo je Blic.

Predlog da se građani Starog grada izjasne na referendumu o tome da li žele da se nastavi izgradnja gondole, pretvaranje najžueg gradskog jezgra u peačku zonu, izmeštanje saobraćaja iz centralnih saobraćajnica dao je predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, piše list.

Na sednici Veća centralne beogradske opštine zatraženo je hitno zakazivanje vanredne sednice Skupštine opštine Stari grad, na kojoj bi se utvrdila pitanja o kojima će se građani izjašnjavati, odrediti datumi i drugi detalji u vezi sa održavanjem referenduma na Starom gradu.

Radoslav Marjanović, zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda, kaže da su najglasniji protivnici radova, rekonstrukcija i uređenja Beograda, Dragan Ðilas i njegovi sledbenici, koji su, tvrdi, Beograd zadužili, opustošili i doveli na rub propasti.

Na sednici Veća centralne beogradske opštine zatraženo je hitno zakazivanje vanredne sednice Skupštine opštine Stari grad, na kojoj bi se utvrdila pitanja o kojima će se građani izjašnjavati-Foto: Telegraf.rs

- Poslednji primer njihove štetočinske politike jeste besmislena blokada centra grada kada je 5,5 tona industrijske soli, namenjene građanima, koje je grad Beograd dao opštini Stari grad, završilo na stranačkoj akciji Saveza za Srbiju - naveo je Marjanović u saopštenju dostavljenom medijima.

Kaže i da je današnje utrkivanje Balše Božovića i Marka Bastaća u najavljivanju referenduma o radovima u Beogradu samo nastavak njihovog "besmislenog dodvoravanja Draganu Ðilasu", a koje je, kako navodi, posledica njihovog izbornog debakla na poslednjim gradskim izborima od čega još ne mogu da se oporave.

On u saopštenju napominje da je Bastać, za koga kaže da je odlazeći predsednik opštine Stari grad i propali kandidat za gradonačelnika Beograda, na prošlogodišnjim izborima osvojio ukupno 0,47 odsto glasova u Beogradu, a na svojoj opštini Stari grad, "na kojoj pravo glasa ima više od 55.725 birača, svega 1.706 glasova".

Bozović je, dodaje, još gore prošao, jer je,kako navodi, njegova DS na Starom gradu osvojila 928 glasova, što je "najgori rezultat te stranke na Starom gradu od njenog osnivanja".

- Tandem Božović i Bastać je u vreme vlasti njihovog šefa Dragana Ðilasa ćutao o zaduživanju grada, ćutao je o seči više od 400 platana u Bulevaru, ćutao je o kriminalnoj i neplanskoj ugradnji podzemnih kontejnera - nabraja Marjanović, te navodi da su i Božović i Bastać lčicemeri, jer nastvljaju i danas da huškaju građane Starog grada "ne bi li ubrali neki politički poen u borbi za naklonost Dragana Ðilasa".

VIDEO: Da pređem ili ne?! Zbunjujući znaci u centru grada

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dakki

    4. april 2019 | 07:47

    SNS zeli da nam Beograd izlgeda lepse i funkcionalnije a to ne moze bez radova

  • Aleksa

    3. april 2019 | 19:52

    Uređenju grada se bune baš oni koji su ga i uništili.

  • Ana

    3. april 2019 | 19:17

    Zna se da bahata opozicija nema ni malo postovanja prema gradjanima.Oni se uvek bune,sta god da Valda Srbije odradi.Sadasnja Valst radi korisne stvari za gradjane Srbije,i svaki novi projekat je njihovog rada i zalaganja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA