≫ 

Borčom kruže priče da je albanski pekar seksualno zlostavljao bivše radnice, a ovo je njegov odgovor na takve glasine (FOTO)

Ispred pekare "Roma" u Borči danas je deljeno besplatno pecivo. Odazvali se političari, aktivisti i nekolicina Borčanaca. Vlasnik pekare je odgovarao na pitanja u pratnji svog advokata

  • 23

Mon Đuraj, vlasnik pekare "Roma" u Borči, koja je dospela u žižu javnosti nakon što je jedan njen radnik usred Knez Mihailove pokazivao simbol Velike Albanije, porekao je danas priče o seksualnom zlostavljanju radnica u svojoj pekari, koje su posle ove slike počele da kruže Borčom.

Naime, nekoliko radnica, koje u strahu od stigme nisu želele da javno govore u medijima, navodno su trpele seksualno zlostavljanje dok su bile zaposlene u ovoj zanatskoj radnji. Borčom ove glasine kruže već nedelju dana, od dana kada se dogodio prvi protest ispred pekare "Roma".

Đuraj je porekao priče koje kruže po naselju Foto: Nikola Tomić

Po Borči su, kažu stanovnici, kružile priče kako je ovaj vlasnik je pokušavao da prekrši granice pristojnosti sa svojim pekarkama, zbog čega su one bile primorane da daju otkaz. Ipak, nijedna od tih priča nije potvrđena, a u izjavi za Telegraf.rs Đuraj je porekao da je zlostavljao svoje radnice.

- Ne, to nije istina, niko nije zlostavljan - rekao je Đuraj, koji je danas besplatno delio pecivo svojim sugrađanima, na istom mestu na kome je nekoliko desetina njih prošle nedelje protestvovalo.

Delio je besplatno pecivo, ali ko je želeo, mogao je da ostavi novac u humanitarne svrhe Foto: Nikola Tomić

Navodno zlostavljanje pomenuo je danas i Ivan Knežević, građanin Borče i jedan od organizatora antiskupa podrške Đuraju, rekavši kako neke "bivše radnice tvrde da ih je štipkao, ali da se plaše da to javno kažu".

- Mi znamo dosta primera i mojih drugarica i raznih sugrađanki iz Borče koje su imale loš primer s njim. Jer taj njegov brat, koji širi te njegove prstiće, njih je seksualno zlostavljao tu na poslu. Čak i ovaj (Mon), sam čuo da je to isto uradio. Čak imam i jedan primer gde je jedan moj prijatelj seo i došao tu da jede, gde je radnica koja je trebalo da ga usluži bila sva uplakana jer je on nju štipkao. On je to video svojim očima. Ona je bila sva uplakana, došla je do njega, samo se okrenula, vratila se iza. Onda se ovaj smeška, dolazi da ga usluži. Bilo je i na Fejsbuku komentara tih devojaka, gde je ovaj lično gospodin Mon zvao da preti da bi skinule to. Mi to sve znamo, ali one jednostavno ne žele da izađu u javnost, što je velika greška. Sve ima svoje, ljudi se plaše. Bilo bi idealno, sve bi se preokrenulo jer vide kakav je medijski linč na nas koji smo bili tu da iskažemo nezadovoljstvo, oni su nas etiketirali kao fašiste, naciste, huligane. One misle da ko zna šta bi o njima rekli, da lažu, da su plaćene, i ko zna kakve stvari - tvrdi Knežević.

NE INTERESUJE ME POLITIKA, JA SAM SAMO PEKAR

Na pitanje u kakvom je odnosu sa komšijama, Đurađ odgovorio je da su uvek bili dobri. Ipak, ispostavilo se da ne dele svi njegovo mišljenje, jer kada je naš reporter pokušao da dobije komentar od susednih preduzetnika, niko nije bio raspoložen da albanskog suseda pohvali.

Na pitanje šta misli o odnosu Srbije i tzv. Kosova, Đuraj je odgovorio da se oseća kao građanin Srbije.

- Ne interesuje me politika, ja sam samo pekar. Ne pokazujem albanskog orla ni privatno. Dečko sa slike je moj rođak, koji ovde radi od prvog dana. Kada se saznalo za fotografiju, prijatelji su probudili moju porodicu u pola noći da nam to kažu. Ništa o tome nisam znao - rekao je on.

Rekao je da ga ne interesuje politika Foto: Nikola Tomić

On se zahvalio ljudima koji su ga podržali i dodao da je slika prouzrokovala samo jedan incident, ali da on nastavlja da radi dalje.

Dodao je da, iako danas besplatno deli pecivo, ova akcija ima humanitaran karakter, jer se istovremeno skuplja novac za jednu devojčicu, koji ostavlja ko i koliko može.

Foto: Nikola Tomić

Đuraja je danas podržala grupa političara, nekoliko aktivista i 10-ak Borčanaca, ali kako kaže naš reporter sa lica mesta, odziv nije veliki.

VIDEO - Vlasnik pekare u Borči: Kod mene su svi dobrodošli, incident je zaboravljen

(M.Ro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    3. maj 2019 | 21:08

    Sve srbe koji su bili sa njima treba ih bojkotovati nase srbe biju u strpcu a oni se ulizuju za parce hleba a on kaznio otpustio brata i poslao ga u inostranstvo sramota za srbiju.

  • Dusan

    3. maj 2019 | 12:29

    Kakva njuska...sa ovim osmehom kao iz tudje glave...

  • y

    3. maj 2019 | 12:16

    Od albanaca nista pametno nemožeš ni očekuvat . Samo prijavit na policiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA