≫ 

"Ustaše - PI*KE": Ovaj grafit mržnje ispisan je u centru Beograda nekoliko dana posle stravičnih poruka u Hrvatskoj (FOTO)

Pre samo nekoliko dana, u Splitu je osvanulo "Srbe na vrbe", "Za dom spremni"....

  • 17

Nekoliko dana nakon što u Splitu osvanuli grafiti mržnje prema Srbima - "Srbe na vrbe", "Palite traktore", "Za dom spremni" i "NDH", u samom centru Beograda pojavio se odgovor.

Neko je na zidu zgrade na Vračaru ispisao "Ustaše - PI*KE". Za razliku od hrvatskih gradova gde grafiti mržnje prema drugoj naciji nisu ništa neuobičajeno, ovako nešto šokiralo je Beograđane, pa nam je jedan od njih i poslao fotografiju sramne poruke.

Podsetimo, SDSS-ov plakat u sredu ujutru išaran je u splitskom Spinutu. Nepoznati počinilac precrtao je naziv stranke, reč Srbin, a ispisani su natpisi "Srbe na vrbe", "Palite traktore", "Za dom spremni" i "NDH".

Splitska policija je po dojavi obavila uviđaj u Kaštelanskoj ulici, a o svemu je obaveštena Komunalna služba grada Splita.

Šta vi mislite o grafitu na Vračaru, napište nam u komentarima.

VIDEO Ustaški simboli u srcu Šumadije: Hrvatski huligani demolirali srpsku pumpu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Стефан

    6. maj 2019 | 15:12

    Kao prvo, ustaše nisu nacija... Kao drugo, kako ovo može biti grafit mržnje... Šta hoćete reći, može li se uz riječ ustaša staviti pozitivan pridjev ili prefiks... Dozovite se pameti, ne mešajte babe i žabe...

  • Dejanbg

    6. maj 2019 | 15:10

    Sta je ovde grafit mrznje??? .....nadam se da znate ko su bile ustase i kakva su im bila dela....ako ne znate citajte pesme velikog Jovana Ducica

  • Života

    6. maj 2019 | 15:01

    Što mržnja, grafit namenjen ustašama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA