≫ 

Karađorđeva i Trg republike prohodni od 1. septembra: Proverili smo na licu mesta kako teku radovi

Istovremeno, napreduju radovi i u ulicama Kraljice Marije, 27. marta i Džordža Vašingtona, a ono što nam sledi je rekonstrukcija Savskog trga

  • 2
Karađorševa ulica, radovi

Foto: Mateja Beljan

Prvog septembra dve važne tačke u gradu biće ponovo prohodne za saobraćaj - Trg republike i Karađorđeva ulica, a ponovo se uspostavlja i stari režim saobraćaja na Topličinom vencu.

Karađorševa ulica, radovi

Foto: Mateja Beljan

Istovremeno, napreduju radovi i u ulicama Kraljice Marije, 27. marta i Džordža Vašingtona, a ono što nam sledi je rekonstrukcija Savskog trga.

Karađorševa ulica, radovi

Foto: Mateja Beljan

Naši reporteri posetili su juče radnike u Karađorđevoj i oni su nam kazali da očekuju da će saobraćaj zaista tuda krenuti 1. septembra. Radi se istovremeno na kolovozu i na tramvajskim šinama, postavlja se kaldrma, kopaju rovovi, polažu koloseci...

Karađorševa ulica, radovi

Foto: Mateja Beljan

Radnici rade svakodnevno od 7 do 17 sati, a ni vrućine koje su bile prethodnih dana u gradu nisu ih pokolebale, a na terenu su čak i strani radnici iz Indije.

- Najteže je od 11 sati ujutro do 4 popodne. Pijemo mnogo vode, po pet-šest litara tečnosti popijemo - ispričao nam je jedan od radnika.

Karađorševa ulica, radovi

Foto: Mateja Beljan

Glavni urbanista Beograda Marko Stojčić danas je rekao novinarima na gradilištu da su radovi u Karađorđevoj ulici bili obimni i da su podrazumevali i potpunu zamenu svih instalacija.

Bliže se kraju i radovi na trgu, pa se već jasno nazire kolovoz, tačnije, površina namenjena saobraćaju na kojoj je postavljena kaldrma izdvaja se od ostatka platoa namenjenog pešacima.

Karađorševa ulica, radovi

Foto: Mateja Beljan

TROLE I TRAMVAJI NA STAROJ TRASI

Trolejbusi na linijama 19, 28 i 41 ponovo će biti u saobraćaju, a linije 21 i 22 više neće voziti samo do Slavije. Linije 29 i 31 vraćaju se na Studentski trg, a 27 na Trg republike. Na stare trase vraćaju se i ostale linije koje su kružile oko zone radova.

Karađorševa ulica, radovi

Foto: Mateja Beljan

Kroz Karađorđevu ulicu ponovo će voziti linija 2, ali i jedanaestica, koja od ovog leta ima novu trasu. Povezivaće Kalemegdan, Sajam i Novi Beograd, preko Mosta na Adi.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дан

    14. avgust 2019 | 14:46

    Мени само једна ствар није јасна у Карађорђевој, где је трака за други смер ка Калемегдану?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA