Radojičić: Pozivam istraživače da zajedno doprinesemo ugledu Beogradskog univerziteta

Beogradski univerzitet, sa svim profesorima i studentima, vrlo je važan za Grad Beograd i želimo da se vrati na poziciju koju zaslužuje - poručio je gradonačelnik

  • 2
Zoran Radojičić Foto: Nikola Tomić

- Pozivam sve naučnike, a naročito mlađe, da budu aktivniji, kako bismo zajedno uticali na bolju poziciju Beogradskog univerziteta. Jedino ukoliko svi damo mali doprinos, možemo postići velike rezultate - rekao je gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić.

On ističe uverenje da pod krovom našeg najstarijeg Univerziteta ima mnogo kvalitetnih ljudi koji mogu doprineti razvoju Beogradskog univerziteta, a time i unapređenju nauke u Srbiji. On se osvrnuo na reči profesora Stojana Radenovića, da ako bi trećina svih redovnih profesora uradila dva rada godišnje, Univerzitet u Beogradu bi se na Šangajskoj listi univerziteta vratio među prvih 300.

Beogradski univerzitet, sa svim profesorima i studentima, vrlo je važan za Grad Beograd i želimo da se vrati na poziciju koju zaslužuje. Zbog toga sam sa rektorkom Popović razgovarao o konkretnim koracima koje Grad može da preduzme kako bi motivisao mlade ljude da više učestvuju u nauci – istakao je Radojičić.

Zoran Radojičić Foto: Nikola Tomić

Gradonačelnik je u razgovoru sa rektorkom napomenuo da je sa mladim kolegama u protekloj godini objavio tri rada u prestižnom časopisu sa visokim impakt faktorom.

Nauka je moja stara ljubav. Nemam vremena da se maksimalno posvetim nauci ali, zajedno sa kolegama, objavili smo ranije započete radove – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Podsećamo, pozicija Univerziteta u Beogradu na čuvenoj Šangajskoj listi ove godine je za oko 100 mesta niža nego prošle. Na plasman najviše utiče naučni rad profesora i ostalih zaposlenih. Ova lista, koju svake godine objavljuje univerzitet Ciao Tong iz Šangaja, jedna je od najuticajnijih kada je u pitanju rangiranje naboljih svetskih univerziteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mili

    1. septembar 2019 | 14:45

    Ko je ovaj covek?Gde radi on,sta predstavlja?

  • Đak prvak

    1. septembar 2019 | 16:21

    dr Mali Siniša, dr Stefanović, dr Tabaković, dr Martinović, Nikolić, Antić, Grčić, Rističević.....kakav potencijal, sa njima ispadamo u Beogradsku Zonu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA