• 6

Zlatna deca: Učenici Matematičke gimnazije osvojili 8 medalja u Moskvi

Naš tim ekipno osvojio drugu nagradu

  • 6

Tim Matematičke gimnazije iz Beograda osvojio je osam medalja na četvrtoj Međunarodnoj olimpijadi metropola koja je održana u Moskvi. Ekipno, naš tim je osvojio drugu nagradu.

Na olimpijadi održanoj od 1. do 6. septembra takmičili su se timovi iz 45 gradova, iz 32 zemlje sa četiri kontinenta. Ocenjivalo se znanje iz matematike, fizike, informatike i hemije.

Miloš Milićev osvojio je iz matematike zlatnu medalju, a Jovan Toromanović srebrnu, saopšteno je iz Matematičke gimnazije.

Iz fizike Dobrica Jovanović osvojio je zlatnu medalju, a Bogdan Rajkov srebrnu.

Iz informatike Mladen Puzić i Jovan Bengin dobili su srebrne medalje, a iz hemije Filip Koldžić zlatnu medalju, a Mihailo Milošević srebrnu.

U timu Grada Beograda bilo je osam učenika i tri profesora. Vođe ekipe su bili Ivana Vuković, Ivan Stanić i Sonja Čukić, profesori Matematičke gimnazije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Suza Kg

    Mislim da svako ko pročita ovakavu vest oseća ponos. Deco, svaka vam čast.

  • Suzana

    Ne mogu da opišem kako sam ponosna kada pročitam ovako nešto. SRCE MI JE PUNO. DECO, ČESTITAM!!! SVAKA VAMA ČAST!!! Neću da kvarim doživljaj komentarišući druge stvari i likove.. ŽIVI VI NAMA I USPEŠNI BILI!!!

  • deda Vasa

    Šta im to vredi kad će u ovoj zemlji uvek neka Luna, Sloba i Kija, Miljana(f) ... biti na većoj ceni od njih. Ovo je bilo da iskažem svoj bes zbog merila vrednosti koji važe u Srbiji, a sada deco ČESTITAM vam i želim vam da postignete svoj cilj a uvek će se naći neko, NEGDE, ko će više ceniti vašu pamet od silikonskih sisa i dupeta.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima