≫ 

Ministarstvo prosvete nam je odgovorilo na pitanja o snimcima vršnjačkog nasilja u Barajevu

Kada je reč o vaspitno-disciplinskom postupku u odnosu na učenike, za to postoji određena procedura, rekli su za Telegraf iz Ministarstva prosvete

  • 16
barajevo, vršnjačko nasilje, ministarstvo prosvete Foto ilustracija: Telegraf/mpn.gov.rs

Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja oglasilo se povodom slučaja vršnjačkog nasilja u Srednjoj školi Barajevo, koje se odigralo prošle nedelje. Kako kažu, oni su danas u školu poslali inspekciju i predstavnke tima za borbu protiv nasilja.

- Inspekcija, predstavnici tima za borbu protiv nasilja, predstavnici školske uprave i savetnici bili su danas u školi. Sada je potrebno da se analiziraju činjenice i izradi izveštaj. Ukoliko se utvrdi da postoji odgovornost direktora, on može biti smenjen. Kada je reč o vaspitno-disciplinskom postupku u odnosu na učenike, za to postoji određena procedura - kratko su odgovorili oni za Telegraf.

Podsetimo, još u petak, kada je stravičan snimak nasilja dospeo u javnost, za Telegraf.rs direktor ove škole je objasnio da je postupak uveliko u toku, te da je policija već bila kod njega.

- Snimak nije nastao u našem dvorištu, već u dvorištu susedne osnovne škole. Ipak, dve devojčice su naše učenice, one idu u isto odeljenje. Mi smo obavešteni o snimku. Policija je juče bila kod mene, a već sam obavio razgovore sa roditeljima i jedne, i druge učenice. Pokrenut je postupak, a koliko znam, policija će najverovatnije podneti prijave za nasilničko ponašanje protiv učenica - rekao je direktor Dobrivoje Jelić za Telegraf.rs.

U međuvremenu se pojavilo još snimaka koji pokazuju da je pomenuta devojčica i ranije trpela nasilje od svojih vršnjakinja.

VIDEO: Zastrašujući snimak vršnjačkog nasilja u Barajevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mila

    16. septembar 2019 | 15:36

    Sve gori i ogavniji postupci nasilnika, a zasto, zato sto je njihova jedina kazna da idu na razgovore kod skolskog psihologa i cere mu se u lice. Umesto da roditelje ove dece novcano oderu, oni ce proveravati nebuloznu skolsku papirologiju. I na kraju zrtva ce trpeti nasilje, a nasilnici likovati kao 1000 puta do sada. I? Sistem je grozan, menjajte ga! Da nastavnik ima pravo da pridje, pa da ovoj bezobraznici dune samarcinu pred svima, da oseti i bol i sram, 2 puta bi razmislila da li ce ovo raditi opet...

  • Ja

    16. septembar 2019 | 19:13

    Ovo je rezultat "Zadruge" "Parova" I raznih slicnih "edukativnih" emisija za mlade

  • Deda Gaga

    16. septembar 2019 | 17:50

    Kriv je direktor krivi su nastavnici jer se ovo desava u skoli.Krivi su roditelji sto su ovako vaspitali svoju decu.A ministar je jak samo na recima.Pod hitno novi zakon i smena ministra !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA