Vesić: Grad 27. septembra raspravlja o predlogu predsednika Vučića da Vudro Vilson dobije spomenik

On je pojasnio da će Odbor prvo raspisati međunarodni konkurs za idejno rešenje spomenika, a da će potom, kada bude izabrano najbolje rešenje spomenik biti izliven i postavljen

  • 4
Goran Vesić, Dragan Đilas

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd primio predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da 28. predsednik SAD Vudro Vilsona u Beogradu dobije spomenik, i najavio da će odbornici o njemu izjašnjavati na sednici 27. septembra.

- Predsednik Republike Aleksandar Vučić predložio je da spomenik u čast američkog predsednika Vudro Vilsona bude podignut u novoizgrađenom bulevaru koji nosi ime po ovom američkom predsedniku, a koji spaja Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića. Odluka o podizanju spomenika i obrazovanju Odbora za podizanje spomenika biće predložena odbornicima Skupštine grada Beograda na sednici koja se održava 27. septembra. Podizanje spomenika finansiraće Skupština grada Beograda - rekao je Vesić.

On je pojasnio da će Odbor prvo raspisati međunarodni konkurs za idejno rešenje spomenika, a da će potom, kada bude izabrano najbolje rešenje spomenik biti izliven i postavljen.

- Sledeće godine u ovo vreme Beograd će sigurno imati Vilsonov spomenik koji je to zaslužio - naveo je Vesić.

Podsetimo, predsednik Srbije je inicijativu, u koju je Tanjug imao uvid, uputio Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda, ističući da bi njeno usvajanje bilo i simbol želje očuvanja i unapređenja odnosa između Republike Srbije i Sjedinjenih Država.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    22. septembar 2019 | 12:52

    šta ima da raspravljate, ako je rekao, pravite, šta se folirate, kao vi nešto odlučujete

  • Avram

    22. septembar 2019 | 13:31

    Apsolutno sam protiv

  • Milos

    22. septembar 2019 | 13:27

    Koliko znamenitih Srba ima od Svetog Save na ovamo Koji zasluzuju a nemaju ne svoj spomenik,nego ni ulicu,a vi hocete Vilsonu da dizete spomenik........dokoni mozgovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA