"Tri sata mi treba da zakažem skener jer bolujem od raka": Beograđani besni zbog taksi-blokade grada

Pogledajte kako taksisti utiču na život ljudi u Beogradu i onih koji dolaze u Beograd - u našoj anketi sa gradskih ulica

Svakog dana taksi udrženja blokiraju centar grada u periodu od 13 do 15 časova. Gužve su širom prestonice, a najgore se tek očekuje - za sutra je najavljena blokada mostova! Radio centri prestaju sa radom u 12 časova, a mi smo baš zbog toga porazgovarali s Beograđanima i pitali ih - da li podržavaju blokadu grada i kako na njih utiču nesnosne gužve koje su napravile tri hiljade taksi vozila.

Budući da su najveća i najbrojnija beogradska taksi udruženja odlučila da nastave sa protestima, "sve do primene zakona", danas su se ponovo tačno u podne okupila na četiri lokacije, odakle su oko 13.00 časova krenula ka centru Beograda, a već oko 13.45 centar prestonice bio je paralisan.

Protest taksista

Taksisti zakrčili grad; Foto: Telegraf.rs

Naša reporterka je bila na Novom Beogradu u momentima blokade i javila nam je da kolona koja dolazi iz ovog pravca je brojnija nego juče, a sastavljena je od taksista iz velikog broja prestoničkih taksi udruženja: Pinka, Naksis, Beogradskog, Luks, Savez auto-taksi udruženja Srbije, Ugovorna privredna taksi komora Srbije, Sindikat taksi vozača i autoprevoznika Nezavisnost, Beonaksis, Čukaricki plavi, Žuti i Beotaksi.

Protest taksista

Da li znate zašto protestuju? Odgovore nam ostavite u komentarima; Foto: Telegraf.rs

Kružni tok na Novom Beogradu je bio maltene neprohodan. Zbog blokiranih ulica i paralisanog gradskog prevoza, veliki broj Beograđana pokušavalo je peške da se dokopa do posla ili kuće.

- Dobili smo sve neophodne dozvole nadležnih za masovna okupljanja i proteste do kraja nedelje, tako da će i sutra put centra Beograda ponovo krenuti iz četiri pravca: sa Čukarice, Voždovca, Palilule i Novog Beograda.

Danas ćemo nakon protesta imati sastanak i odlučiti šta i kako dalje ako se ne prihvate naši zahtevi. Onda sledi radikalizacija protesta, samo ćemo odlučiti na koji način - kažu organizatori protesta.

A šta imaju njima da poruče obični građani koji ne mogu nikud da maknu i kakvu su im poruku poslali Beograđani - pogledajte u snimku na vrhu ovog teksta.

(I. Trišić)

Komentari

  • rabadzija

    a ja treba da se VOZIM TAKSIJEM KAD DODJEM U BEOGRAD...VAKO pustin volove ...i sami dodju kuci

  • Dzonii

    Ma oterace neko CarGo, al kad vam dodje Uber prijatelju, poljuljace vam se te masne Taxi Fotelje, pa cete te vase izmanipulisane taxi dozvole da okacite na klin, lopovi jedni beskrupolozni.

  • Naivan

    Uskoro otvaram benz. pumpu u svom podrumu, istu registrujem u APR -u kao udruženje taxista i samo vozilima sa tx tablicama prodajem naftu. Nabavim po 80 centi po litru u Golupcu, zaobiđem državne akcize i prodam po 1 e u Bgd. Za godinu sa multimilioner, jači od CarGo. Zakon je jednak za sve, tako stoji u Ustavu...na šta će se ubuduće mnogi opozivati.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima