• 48

Taksisti bezobrazno radikalizuju proteste, čeka nas još veći kolaps usred špica: Dobili smo dozvole

Čitava prestonica bukvalno bi u periodu od 14 do 17 sati mogla da stane

  • 48

Od ponedeljka ćemo radikalizovati naše proteste, produžićemo ih od 14 do 17 časova, a to će obuhvatiti i Gazelu i Slaviju, poručio je Aleksandar Bijelić, jedan od predstavnika taksista, koji sledeće nedelje ulaze u treću nedelju protesta, a prvu, radikalnu, kada bi cela prestonica mogla bukvalno da stane.

Kako je naveo, okupljanja su prijavljena i za narednu nedelju, a taksisti su sve potrebne dozvole dobili od MUP-a Srbije.

- Sve potrebne dozvole za narednu nedelju smo dobili od MUP-a, proširujemo trase, menjamo vreme i krećemo u radikalizaciju protesta - naveo je Bijelić i dodao:

- Nemamo razloga da razgovaramo sa vlastima, oni samo treba da primene zakon koji su usvojili. Ništa više. Možemo da razgovaramo, ali pre ili posle protesta, odnosno subotom i nedeljom kada se ne protestuje - objašnjava Bijelić.

Kako kaže, postoji opcija da u Beograd dođu taksisti iz cele Srbije.

- Imamo veliki pritisak da se pojave taksisti iz cele Srbije. Na sve načine pokušavamo to da izbegnemo jer građani ne zaslužuju da ispaštaju. Opravdano se ljute jer ne mogu da obavljaju svakodnevne aktivnosti, ali ponavljam, mi samo tražimo da se poštuje zakon - naveo je Bijelić.

Kako su ranije najavili taksisti, protesna vožnja sledeće nedelje trajaće tri sata, u periodu od 14 do 17 sati, u vreme popodnevnog špica. Uz postojeće kolone, svima dobro poznate (Obrenovački put, Kumodraška ulica, bivša hala "Pionir", Blok 70), taksisti sledeće nedelje imaju plan da blokiraju Slaviju, odnosno most Gazela, tako što bi na Slaviji zauzeli ceo kružni tok, dok bi preko Gazele "samo" prešla kolona taksista sa Novog Beograda.

Video: Beograđani besni zbog taksi-blokade grada

(Telegraf.rs/Blic.rs)

Komentari

  • anastasija

    Hajde ovako ljudi, da niko, apsolitno niko ne koristi taksi usluge ni pod kojim uslovima. Oni blokiraju grad i ocekuju da se posle toga neko vozi taksijem i bide sve u redu. E pa nece moci i mi treba da se probudimo i da ne dopustamo da nas terorisu ovako.

  • Ljubiša

    4000 taksista nije platilo porez,a traže neka prava...baš su 'pravdoljubivi'.

  • Puplja NBGD

    Dali znate koje su povika bile na njihove lopovluka ne uključivanje taksisimetra i sada ti lopovi prave haos po Beogradu nemogu ljudi da se vrate s posla deca iz škole zbog njih skraćuju časove.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima