• 2

Košava lomila Beograd: Čupala drveće i grane, pa ih bacala pravo na automobile

I sami stanovnici prestonice upozoravali su svoje sugrađane da vode računa gde se parkiraju

  • 2

Jaka košava je proteklih dana pravila pravu pometnju po glavnom gradu, dok su udarci vetra dosezali brzinu do 84 u subotu, odnosno 90 kilometara na čas u nedelju.

Košava, automobili

Printskrin: Bogdan Stefanović/Moj Beograd dušu ima

Glavobolje, zdravstvene tegobe i polomljeni kišobrani u delovima grada u kojima je došlo do manjih padavina nisu bili jedini problem Beograđana - dešavalo se da na olujni vetar obori i drveće i to pravo na njihove automobile. 

Parkirani četvorotočkaši bili su prvi na udaru. Košava je otkidala veće grane i povijala suva stabla koja su katkad išla pravo na krovove i šajbne, a katkad samo sprečavala vozače da se isparkiraju sa svog mesta.

Kiša, kišobran, vetar, oluja, košava, kišni dan

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

I sami stanovnici prestonice upozoravali su svoje sugrađane da vode računa gde se parkiraju. Ako je moguće, daleko od drveća.

Kolika je materijalna šteta načinenja zbog olujnog vetra sabraće se u narednim danima. Oštećeni po pravilu odštetu mogu da naplate od lokalnih samouprava, osiguravajućih društava, ali i od JKP "Zelenilo Beograd", ako se drvo nalazilo na javnoj zelenoj površini koja je u sustemu njihovog redovnog održavanja.

Zasada RHMZ nije izdao upozorenje na jak vetar nisu za ovu noć i sutrašnji dan, te su sve prilike da će se stanovnici Beograda i južnog Banata konačno malo odmoriti od košave.

Video: Tornado kod Inđije izazvao udes

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima