• 24

Odluka koja bi trebalo da smanji gužve u Beogradu: Dostavna vozila samo od 20 do 7h

Ovo bi pre svega trebalo da oslobodi blokirane trake vozilima koji snabdevaju ugostiteljske objekte tokom celog dana

  • 24

U Beogradu će ubuduće snadbevanje radnji, restorana i ostalih objekata koje imaju takvu vrstu usluge moći da se obavlja samo između 20 sati uveče i sedam sati ujutru, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da će ta odluka početi da važi od prvog decembra.

- Reagujući na brojne pritužbe građana u vezi sa korišćenjem dostavnih vozila koja tokom čitavog dana blokiraju saobraćaj u gradu, Grad Beograd je danas doneo odluku koja počinje da važi od prvog decembra ove godine - rekao je Vesić novinarima u zgradi Komunalne milicije.

Ubuduće će, istakao je, snadbevanje radnji, restorana i ostalih objekata koje imaju takvu vrstu usluge moći da se obavlja samo između 20 sati uveče i sedam ujutru, a ne između 9 i 14 sati kao što je sada slučaj.

Goran Vesic

Sastanak - Foto: Beoinfo

- Ukida se dosadašnja mogućnost da se snadbevanje vrši između 9 i 14 sati jer su to mnogi zloupotrebljavali i dešavalo se da nam čitave trake budu zaustavljene i da ne mogu da se koriste za saobraćaj zato što se dostava vrši kada postoje gužve u gradu - rekao je Vesić.

Istakao je da od 1. decembra dostava mora biti završena do sedam sati ujutru i dodao da će za svako dostavno vozilo koje bude na ulici posle sedam biti kažnjeni kako onaj ko dostavlja, tako i onaj kome se dostavlja roba.

- Na taj način ćemo uvesti red u gradu - dodao je Vesić.

Goran Vesic

Goran Vesić - Foto: Beoinfo

On je danas u zgradi Komunalne milicije imao radni sastanak sa vršiocem dužnosti sekretara za poslove komunalne milicije Ivanom Divcem, načelnicom Gradske uprave Sandrom Pantelić, sekretarom za saobraćaj Dušanom Rafailovićem i sekretarkom za inspekcije poslove Sonjom Božović.

Divac je rekao da će Komunalna milicija od prvog decembra striktno poštovati ovaj režim i kažnjavati sve bahate vozače i dostavljače u Beogradu.

- Cilj i svrha postojanja Komunalne milicije jeste da se većini građana u Beogradu omogući normalan život i ovo je samo jedna od stvari koju sprovodimo u svom redovnom radu. Nadam se da ćemo ovim pospešiti protok saobraćaja i lakši život građanima - dodao je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Prava

    Ovo je bez veze. Trgovci treba da rade i trecu smenu da prime robu. Neka ih plate za prekovremeni rad

  • Sumadinac

    Razumem teske kamijone i slepere ali manja vozila? To mi nije jasno. Pa radi se ceo dan. Svi oce svezu robu a ne bajatu. Gužvu pravi i pranje ulica odnosenje smeca usred spica, farbanje pesackih i kolovoznih traka usred spica, da ne govorim o iskopanim rupama koje cekaju da se asfaltiraju po mesec dana i vise, to sve treba raditi i zavrsiti nocu! Da ne govorimo o radovima po celom gradu! To nepravi zastoj!

  • Bgd

    Epohalno Vesiću. Takva odluka je doneta još sredinom 70-tih godina prošlog veka.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima