• 5

Aleksandri je izvađen tumor od pola metra, a dugo nije znala da ga ima: Evo u kakvom stanju je sada

Komšija koji ju je i doveo u Urgentni centar rekao nam je kratko da je sve u najboljem redu i da se nada da će Aleksandra uskoro ponovo biti na nogama

  • 5

Aleksandri Dimitrov (42) lekari su izvadili tumor o kom je pričala cela Srbija, jer je bio veličine pola metra. Njen oporavak nakon operacije protiče odlično i ona je puštena na kućno lečenje, potvrđeno je za Telegraf.

Kako saznajemo, pacijentkinja je stigla u svoj dom i oseća se dobro. Komšija koji ju je i doveo u Urgentni centar rekao nam je kratko da je sve u najboljem redu i da se nada da će Aleksandra uskoro ponovo biti na nogama.

Tumor od pola metra, beogradski lekari, operacija

Foto: Privatna arhiva

Da podsetimo, Aleksandri je uoči Nove godine dijagnostikovan tumor mekog tipa u trbušnoj duplji, a hirurški zahvat je izvršen 9. januara i trajao je tri sata. Lekari su tada iz njenog stomaka odstranili izraslinu od 46 centimetara dužine, 37 širine, a visine 27 centimetara. Zauzimao je celu trbušnu duplju, ali na sreću nije zahvatio nijedan od trbušnih organa.

U razgovoru za "Telegraf.rs" hirurg koji je bio na čelu tima koji je vodio operativni proces, Vasko Tošić rekao nam je da je izraslina rasla mesecima. On je objasnio da je Aleksandru doveo komšija onda kada je postala anemična. 

Tumod od pola metra, beogradski lekari, operacija

Foto: Privatna arhiva

Na naše pitanje kako je moguće da pacijentkinja nije osetila toliku izraslinu u svom telu, doktor Tošić je objasnio da je sigurno osetila neku promenu, ali joj nije stvarala bolove, pa se verovatno nije ni podvrgla pregledima.

- Komšija Miša koji je preuzeo brigu o Aleksandri nakon smrti njenih roditelja, doveo ju je kada je već bila anemična, malaksala, iscrpljena, jer je to velika izraslina u stomačnoj duplji koja se hranila krvlju i tako joj oduzimala snagu. Rekao bih da se ovde radi o jednom zapuštenom procesu, došla je u poslednjem času i uspeli smo da izvedemo operaciju bez ikakvih komplikacija - rekao je doktor Vasko Tošić.

(LJ.R./S.Č.)

Komentari

  • Ceca

    Da li mislite da danas covek ima vremena da se posveti svom zdravlju i da posecuje doktore? Mnogo se radi a zakazivanje kod lekara, o tome ne zelim ni da pisem. Pojedine analize se ne rade po domovima zdravlja vec se placaju.. Sta reci a ne zaplakati.

  • Fenix

    Strašno, primetiš da ti nešto nije u redu, a ne odeš kod lekara...pa šta ako ne boli, nije bolest sve što boli. Mnogo su ljudi nemarni za svoje zdravlje.

  • Koviljka

    Dobro je što se dobro zsvršilo po obe pacijentkinje! Samo jedno pitanje za sve doktore! Šta bi sa modernom dijagnostikom, silnim iskustvom istih! Ili.. nisu imale da,, počaste" doktore!!!!! Toliko i nadam se da ćete objaviti moj komentar!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima