• 3

GSP nabavlja 200 novih autobusa na gas

Kako je za Beoinfo precizirao direktor ovog preduzeća Radiša Momčilović, GSP će takođe ove godine izgraditi gasne stanice u svoja dva autobuska pogona, čime će se omogućiti i redovno punjenje vozila

  • 3

Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd" će ove godine nabaviti dvesta novih autobusa sa pogonom na kombinovani gas, u skladu sa politikom Grada Beograda da komunalni sistem da svoj doprinos smanjenju zagađenja.

Kako je za Beoinfo precizirao direktor ovog preduzeća Radiša Momčilović, GSP će takođe ove godine izgraditi gasne stanice u svoja dva autobuska pogona, čime će se omogućiti i redovno punjenje vozila.

- U narednom periodu, tokom sledećih godina, za svaku novu nabavku autobusa uslov će biti pogon na alternativna goriva umesto dizela. GSP Beograd daće maksimalan doprinos da vazduh u Beogradu bude čistiji - istakao je Momčilović.

On je dodao da je aktuelni vozni park glavnog gradskog prevoznika takav da 83 odsto autobusa imaju evro 5 i evro 6 motore, te da je plan da preostali procenat vozila nižih kategorija u narednih nekoliko meseci bude rashodovan i zamenjen novim.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • veselin

    znači totalno uništenje fabrike autobusa IKARBUS prošle godine 247 dizela sad 200 gasnih čemu to vodi znači lakše uvesti nego proizvesti sns znači provizija.

  • Vozač GSP-a

    Toplo preporučujem da ko planira da se zaposli u GSP Beograd da je bolje po njega da ga zaobice u širokom krugu,

  • Realan

    Prodaj te gsp pod hitno i sve ce biti bolje ovako drzite monopol a nema te ni sa cim da radite a ni ko da vam radi a od vas,privatnici i ne smeju da plate vozače više,Sramota obarate cenu vozačima...A kukate da vam fale vozači.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima