≫ 

Beograđanka svojim komšijama olakšava boravak u karantinu: Napravila malu "Biblioteku 68"

U ulazu stambene zgrade na opštini Voždovac, jedna stanarka želela je da olakša svojim komšijama boravak u karantinu i napravila malu, simboličnu "Bibilioteku 68"

  • 3
Biblioteka 68 Foto: Telegraf.rs

Epidemija korona virusa, izolacija i karantin izazvani istom, doneli su i nešto dobro: solidarnost i humanost među sugrađanima izbila je u prvi plan. U prilog toj činjenici govori i gest jedne Beograđanke, koja je po, svemu sudeći želela da ostane anonimna, i pustila da dele umesto nje govore.

U ulazu stambene zgrade na opštini Voždovac, jedna stanarka želela je da olakša svojim komšijama boravak u karantinu i napravila malu, simboličnu "Bibilioteku 68".

Ona je na oglasnoj tabli zgrade postavila obaveštenje u kome svojim komšijama poručuje da je odvojila knjige koje trenutno ne čita i koje mogu slobodno da uzmu na čitanje, i kao i u pravoj biblioteci, posle čitanja vrate.

Biblioteka 68 "Biblioteka 68" - Foto: Telegraf.rs

- Drage komšije, kako bi nam period izolacije lakše pao odvojila sam nekoliko knjiga koje sam pročitala i ne nameravam uskoro da ih čitam ponovo, tako da vam ih ostavljam na raspolaganju - ponesite ih kući, čitajte ih ako vam se dopadnu, i kao što se savesno ne izlažete riziku, savesno ih vratite u ovu "biblioteku" nakon čitanja kako bi neko drugi mogao da uživa u njima - poručila je ona.

Ispod obaveštenja, u kutiji je ostavila nekoliko knjiga i time dala dobar primer, a svoje komšije pozvala da urade isto.

- Ukoliko i vi imate knjige koje biste pozajmili drugima slobodno dopunite "biblioteku". Takođe, ako neko ima staru policu, stolicu ili bilo koji komad starog nameštaja koji mu ne treba, a može da posluži kao stalak za knjige, bilo bi super da biblioteku podignemo sa poda, mada nije nužno - navela je ova Beograđanka u obaveštenju.

Biblioteka 68 Knjige "Biblioteke 68" - Foto: Telegraf.rs

Ona je svojim komšijama predložila i da, kada vanredno stanje, izolacija i doba korone bude iza svih nas, nastave sa ovom tradicijom.

- Ako vam se ideja učini korisnom, "biblioteku" možemo da negujemo i kada trenutna situacija prođe. Knjige će ostati u modi - poručila je.

U istoj stambenoj zgradi naišli smo i na još jedan dobar primer solidarnosti. Na jednom od ulaza u stan u kome, pretpostavlja se, žive stariji sugrađani, kojima u ovom trenutku nije omogućen izlazak napolje, ostavljena je i kesa voća.

Biblioteka 68 Voće za najstarije sugrađane - Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bozana

    19. mart 2020 | 08:09

    Svaka cast na divnoj ideji. Sledimo ovaj primer. Licno preporucujem N. Vilijamsa koji je na raspolaganju. Srbijo, ulepsaj svoju svakodnevicu na ovaj divan nacin.

  • Pametnica

    19. mart 2020 | 08:36

    A knjige na podu?Mogla je na stolicu neku da ih stavi!🤦‍♀️

  • montenegringo

    19. mart 2020 | 10:26

    I preko knjige mozes da se upecas tako da je gest fin ali nisi razmisljala puno o posledicama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA