≫ 

Korona u domu za stare u Zemunu: Do juče se o 19 korisnika brinuo samo jedan volonter

On inače nije medicinski radnik

  • 0
Starački dom, demencija, starija osoba, žena Dom za stara lica Foto: Shutterstock

U privatnom Domu za stare  u Zemunu je 19 korisnika o kojima je do juče brinuo samo jedan volonter, jer je kompletno osoblje u samoizolaciji, a šest korisnika i direktorka zbog korona virusa prebačeni u bolnicu, prenosi Politika u onlajn izdanju.

Kako je navedeno, kod šest korisnika Doma, direktorke ove ustanove socijalne zaštite i jedne medicinske sestre potvrđen je korona virus, ali ovaj objekat u Šilerovoj ulici i dalje radi i u njemu se trenutno nalazi 19 korisnika.

Baba i deda se drže za ruku, ruke, starci, stari ljudi O 19 korisnika brinuo se jedan volonter Foto: Shutterstock

O njima je prethodnih dana danonoćno brinuo samo jedan muškarac, koji inače nije medicinski radnik, već volonter, i to zato što su svi ostali zaposleni u samoizolaciji.

Taj čovek ranije nije bio u kontaktu ni sa kim iz ustanove, pa je zato i angažovan kao pomoć, potvrdila je  glavna medicinska sestra Doma, koja je i sama od 25. marta u samoizolaciji.

- Naš volonter je na ivici snage, on je tamo faktički živeo dan i noć, pomagao korisnicima. Zbog toga smo i poslali molbu Ministarstvu za rad, sa pitanjem da li mogu da nam nađu neki stručni kadar dok ne izađemo iz samoizolacije. Pomoć je konačno stigla, pa odsad u domu radi i mlada medicinska sestra - rekla je Mitrovićeva.

Ona je podsetila da je virus korona najpre konstatovan kod direktorke doma, koja je od 21. marta na Infektivnoj klinici u Beogradu.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Pridružite se pružanju pomoći najstarijima: MUP pozvao sve zainteresovane da volontiraju

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA