22 zaposlenih i 6 pacijenata zaraženo na Institutu za onkologiju i radiologiju, redukovan prijem

Institut za onkologiju i radiologiju će primati nove pacijente od ponedeljka, ali redukovano

  • 7
Dr Danica Grujičić Printskrin: RTS

Od 936 zaposlenih na Institutu za onkologiju i radiologiju, njih 22 je pozitivno na korona virus, kao i šest pacijenata.

- Mi smo se potrudili da svi pacijenti koji su pozitivni budu primljeni u kliničko-bolničke centre. Mi ćemo nastaviti da ih lečimo kada oni prebrode ovu krizu, kada prođe izolacija, organizovaćemo se tako da svim pacijentima kojima je prekinuta terapija budu snimljeni na našim skenerima i magnetima - rekla je za RTS direktorka Instituta Danica Grujičić.

Ona je navela da će se zakazivati od druge polovine maja kada očekuje da može normalno da se radi.

- Molimo pacijente za malo predaha, to ne znači da nećemo raditi, samo malo redukovani prijemi, juče su pozvani svi pacijenti koji su bili zakazani za sledeću nedelju. Molimo one koju su febrilni da ne dolaze, da se ne ljute ako imaju temperaturu 37,1 ako ih vraćamo - rekla je za doktorka  Danica Grujičić.

Prema njenim rečima, konzilijumi se odvijaju bez problema i bez prisustva pacijenata, i da ako prisustvo nekog bolesnika bude potrebno, biće pozvani na pregled uz svu neophodnu zaštitu.

- Jako je važno da se članovi porodice naših pacijenata ponašaju disciplinovano i da ukoliko sumnjaju da su imali bilo kakav kontakt sa nekim ko je prehlađen, da ne dolaze u blizak kontakt sa pacijentom koji se izlečio od maligne bolesti ili se još leči ili tek treba da počne da se leči - rekla je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fani

    11. april 2020 | 11:31

    Na Medicinskom fakultetu u Beogradu gde je i vanredni profesor dr Darija Kisić Tepavčević osim onih profesora koji su u penziji, postoje u istoj oblasti aktivni i redovni profesori: Tatjana Pekmezović, Ljiljana Marković Denić i Sandra Grujičić. Prof Sandra Grujičić ima 65 radova i godišnje objavi 4 rada, prof Ljiljana Marković Denić ima 84 rada i u proseku objavi godišnje 5 radova, dok prof. Tatjana Pekmezović ima ukupno 367 radova od kojih 235 radova na SCI listi sa Hiršovim indeksom 25. Profesorica Pekmezović objavi više radova od prof dr Darije Kisić Tepavčević i sa ukupnom citiranošću 2500. Za uvaženu prof Tatjanu Pekmezović očigledno niko nije čuo ili žena nema neke druge kvalitete koje ima vanredni prof. dr Darija Kisić Tepavčević. Gospodo pre nego što lupate minuse proverite istinitost komentara i ne okreće temu u pravcu mržnje seksizama i omalovažavanje jer ovo je isključivo samo struka koju Srbija treba da zna.

  • Umpah Pah

    11. april 2020 | 12:35

    Virus je ušao i na onkologiju I na dedinje i u torlak i u staračke domove.. Dame i gospodo, svi stručnjaci su govorili da to ne sme da se desi a desilo se. Čast svim medicinarima ali samo slušamo kako je narod neodgovoran a ovde je očigledno bilo dosta propusta kod struke.

  • Prle

    11. april 2020 | 11:15

    Danica ... vrhunski neurohirurg. Na žalost, sve manje je neurohirurg, a sve više sve ostalo. A za to "sve ostalo" je retko nesposobna žena. Kada bi se ovako nešto desilo u njenoj Rusiji, bila bi momentalno poslata u Sibir kao najodgovornije lice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA