≫ 

Porodica htela da pobegne, vojska zapucala: Lažne priče da će 400.000 migranata naseliti jug Srbije

- Svako ko pomisli da može da ugrozi vojnika, pripadnika Ministarstva odbrane, mora da zna da će loše proći - poručio je ministar odbrane

  • 37
Dečaci Krnjača Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

- Više od 8.000 migranata na teritoriji naše zemlje nalazi se u 18 prihvatnih centara. Imaju sve što im je potrebno, ali nema izlaska. To je karantin i oni moraju da budu unutra. Nijedan migrant nije zaražen Covidom-19 i da do toga ne bi došlo oni moraju da ostanu unutra - izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin u jutarnjem programu Televizije "Happy".

Govoreći o incidentu koji se nedavno dogodio u kampu u Krnjači, ministar Vulin objasnio je da je jedna sirijska porodica pokušala da pobegne, ali da je u tome zaustavljena.

- Tada se okupilo stotinak migranata koji su hteli da ih podrže u tome i naša vojska je u skladu s Pravilom službe i zakonima ispalila tri metka u vazduh. Nagradiću dva pripadnika Vojske Srbije koji su izdali i izvršili naređenje, jer su poštovali zakone i Pravilo službe, nikoga nisu povredili, a zaštitili su sebe i svoje pripadnike - rekao je ministar odbrane i dodao da kao ministar odbrane vojnicima izdaje dva naređenja – niko ne sme da vam otme pušku i niko ne sme da vas povredi.

- Svako ko pomisli da može da ugrozi vojnika, pripadnika Ministarstva odbrane, mora da zna da će loše proći - poručio je ministar odbrane.

Kako je istakao, svi migranti koji trenutno borave u Srbiji moraju da poštuju našu zemlju i naše zakone, ali, kako je naveo, oni odavde žele da odu. S tim u vezi, ministar Vulin naglasio je da su lažne priče da će 400.000 migranata naseliti jug Srbije.

- Svi će biti u kampovima i niko ne treba da ih se plaši. Vojska je tu, kada je vaša vojska tu možete da budete mirni i bezbedni - poručio je ministar Vulin.

Video: Kon o testiranju romskih zajednica i migranata: Nema otkrivenih žarišta zasad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srele NS

    11. april 2020 | 12:04

    J.bo ti vojnika koji nije iskopao rov i prešao marš od barem 30 km. A gledajte mađarskog ministra odbrane, vojničina od A do Š. I sad se njih dvojica nešto kao sastaju i pričaju kao da su ravnopravni, a ovaj naš pušku ne zna da rasklopi. Nije se obrijao u kasarni, ma tuga bre..

  • Nemam nista protiv ali..

    11. april 2020 | 11:53

    Kroz nasu istoriju svako naseljivanje migranata na nekoj granici rezultiralo je ratom i otcepljenjem nase teritprije, tako da ako cete vec da ih naseljavate, centar Beograda i promena veze obavezna ukoliko zele drzavljanstvo, obavezno znanje Srpskiog, promena imena i prezimena, ako ne zele nek idu tamo gde ne moraju da ispune ove uslove... Znam da ce me mbogi popljuvati zbog ovog ali tako se cuva drzava od onih koji ce sutra zarad vere, nacionalnosti, ubijati i paliti...

  • Joks

    11. april 2020 | 12:26

    Izuzetno su bezobrazni koliko vidim,ja sam za to da se proteraju iz zemlje,nece ih niko po ih mi hocemo...ma ajde bezi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA