• 0

Telegraf sa Kriznim štabom na licu mesta: Evo kakvo je stanje na rekama u Obrenovcu

Krizni štab za vanredne situacije Obrenovca zasedao je zbog visokog vodostaja reke Kolubare

  • 0

Zbog obilnih padavina koje su pogodile Srbiju, vodostaji reka rastu, a u Obrenovcu se strahovalo od novih, potencijalnih poplava. Ekipa Telegrafa bila je na licu mesta sa Kriznim štabom koji je obišao teren u Belom polju u Obrenovcu.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) izdato je upozorenje koje se odnosi na obilne padavine koje prete većem delu Srbije, u kojima se, kako se navodi, očekuje 40 mm kiše za 24 sata.

Na slivovima Kolubare i Jadra sa pritokama, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, kao i na gornjem toku Zapadne Morave tokom 22. i 23. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa, a na Jasenici i Kubršnici sa dostizanjem upozoravajućih nivoa.

Kolubara u Obrenovcu preti da se izlije

Kolubara u Obrenovcu, Printskrin: Telegraf.rs

Obrenovac danas nije ugrožen

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naveo je da Obrenovac danas nije ugrožen.

- Danas se nalazimo u situaciji da su Sava i Dunav na metar i po od izlivanja. Nije se nigde desilo izlivanje vode i pokazalo se šta znači kada država stane iza lokalne uprave i uradi posao. Očekujemo da prođe talas, 70 litara je palo vode u prigradskim naseljima za 24 sata, a u Valjevu oko 80. To je voda koja ide ka nama,ali smo u kontaktu sa njima. Očekujemo da će se voda povući jer se ne očekuju padavine u naredna tri dana - naveo je Vesić koji je obišao nasipe u Obrenovcu.

On je dodao da nema potrebe za uvođenjem ni redovne, ni vanredne odbrane od poplava i da je Obrenovac zaštićen.

Kolubara u Obrenovcu preti da se izlije

Vesić, Popović Ivković i Čučković, Printskrin: Telegraf.rs

Obrenovčani mogu mirno da spavaju

Državna sekretarka MUP-a Biljana Ivković Popović navela je da Obrenovčani mogu mirno da spavaju.

- Prirodno je da strahujemo. Svi se sećamo maja 2014. godine. Ipak, Obrenovčani danas nemaju nikakve potrebe za strahom, mogu mirno da spavaju. Veliki trud i rad je uložen prethodih godina. Svakako, pripadnici MUP su tu ako bude bilo kakve potrebe, da budu građanima na usluzi - istakla je Ivković Popović.

Predsednik opštine Obrenovac, Milan Čučković, naveo je da je neophodna stalna budnost i borba protiv elementarnih nepogoda.

- Voda koja dolazi iz Koceljeve, Uba, Valjeva... ne može da ugrozi Obrenovac - rekao je Čučković i zahvalio se pripadnicima vanrednog sektora i Skupštini grada Beograda.

Kakvo je trenutno stanje u Obrenovcu pogledajte u videima na početku i na kraju teksta.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima