≫ 

Maske obavezne u prevozu, mogu da se koriste ove dve vrste: Evo šta će se desiti ako ih nemate

Građani mogu koristiti i pamučne maske za višekratnu upotrebu

  • 29
BEOGRAD AUTOBUSI PREVOZ PUTNICI U AUTOBUSU SA MASKAMA I RUKAVICAMA Foto: Tanjug/Tanja Valič

U narednom periodu biće obavezno korišćenje zaštitnih maski u vozilima javnog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, što će biti jedna od tema sednice Gradskog štaba za vanredne situacije koja će biti održana sutra.

Na osnovu odluke sa današnje sednice Republičkog kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19, predviđena je obaveza korišćenja zaštitnih maski u vozilima javnog prevoza putnika.

Ulazak u prevozna sredstva neće biti dozvoljen putnicima koji ne nose maske.

Zaštitne maske ne moraju biti hirurške, kupljene u apoteci, već građani mogu koristiti pamučne maske za višekratnu upotrebu, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Video: Nove mere Kriznog štaba: Maske su obavezne, menja se distanca, zabrana poseta bolnicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    23. jun 2020 | 20:56

    Nisu krivi ni autobusi a ni izbori. Kriv je narod sto u samom startu nije ozbiljno shvatio koronu,narocito ovi sto su sa bebama otisli na more. Apsolutna neozbiljnost. U autobusu,u Beogradu,nekolicina nosi maske,neki ispod brade,a ovi od 16-25 godina najgori. Na glasanje u Sremcici u centru u Posti, rastojanje od 1m,maske,ali ko nije imao masku nisu vracali,mada po mom misljenju trebali su. Opet kazem narod je neodgovoran,treba lupati kazne po dzepu ponovo,jer niko nema pravo da ugrozava tudje zdravlje pa i zivot svojom gluposcu

  • I u cemu je problem

    23. jun 2020 | 16:50

    U cemu je problem da se u zatvorenom nose maske, ako nekome mogu spasiti zivot. Kako medicinski radnici provode sate pod punom opremom spasavajuci zivote. Moramo stiti osetljive, nisu svi utrenirani, mladi, zdravi, a oni koji to jesu su samozivi i gledaju samo sebe, briga ih sto je neko njihovih godina dijabeticar, astmaticar...Nece korona trajati vecno, vec krajem godine, ti koji imaju neke hronicne bolesti ce primiti vakcine i vi ceti moci ziveti bez maski, bez vakcina, bez čipovanja i gluposti o kojima pricate.

  • Bibi

    24. jun 2020 | 08:06

    Prvo maske nas ne stite od virusa,samo plasicni skafander odelo moze to.Maske stite ljude oko nas,kada kihnemo da na druge ne odu kapljicemada i one prolaze kroz sve tkanine.Ne zaboravite oci,uzalud vam maske jer su oci najpodloznije zarazi,one su u stanoj tecnosti gde se virusi brzo tu mnoze...Maska vise sluzi za auto sugtiju,bice sve ok,nosim masku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA