≫ 

Gde sada treba da idu zaražene trudnice? U KBC "Dragiša Mišović" ili mogu i u sva druga porodilišta?

Ovo važi za celu Srbiju, ne samo za Beograd

  • 0
KBC Dragiša Mišović Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Trudnice zaražene korona virusom neće se primati samo u Kliničko- bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović", kako je to bilo prilikom prvog pika COVID-a 19 i pre nego što su kovid bolnice odjavljene na kratko, već će ih primati i sve druge ginekološke ustanove.

Kako za Telegraf.rs objašnjavaju u Ministartvu zdravljha, to znači da svaka trudnica treba da ide u ustanovu u kojoj joj se vodila trudnoća, bez obzira na to da li ide na pregled, na CTG ili na porođaj, i bez obzira na to da li je pozitivna na koronu ili ne.

Svaka ginekološka ustanova u Beogradu, a i u Srbiji ima kovid deo koji se bavi i u kojem se zbrinjavaju zaražene trudnice.

- Svako porodilište prima trudnice koje imaju simptome ili koje su pozitivne, i zbog porođaja i zbog redovnih pregleda. Pri KBC "Dragiša Mišović", takođe je otvoren prijem za kovid trudnice i decu, ali to su one koje treba da legnu ili maju dodatne patiologije. Ukoliko trudnica treba da se smesti iz svoje u neku drugu ustanovu , onda će biti prebačena - objašnjavaju u nadležnom ministarstvu.

To u praksi znači da ako je trudnica vodila trudnoću u GAK "Narodni front", ukoliko se zarazi, odlazi kod svog lekara u tu ustanovu, a sve u dogovoru sa njim.

Video: Otvaraju se bolnice za obolele od korona virusa

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA