≫ 

Sekretarijat pojasnio odluku da li će vozači biti kažnjavani kada putnik "utrči" na pogrešna vrata

Prvo se otvaraju prednja, pa onda ostala vrata

  • 5
Zeleni venac Foto: Mateja Beljan

Nakon što su osvanula nova uputstva za vozače gradskog prevoza u Beogradu, sa obaveštenjem da će biti kažnjavani ukoliko ne primenjuju obavezne mere zaštite od korona virusa, što podrazumeva i pravila ulaska i izlaska iz vozila, oglasio se Sekretarijat za javni prevoz. Kako su nam pojasnili, vozač ipak neće biti kažnjen ako neko od putnika uđe na druga, treća ili četvrta vrata.

- U vezi pojednih natpisa da će SJP kažnjavati vozače ako pojedini putnici u vozilo ne uđu na prednja vrata vozila, Sekretarijat za javni prevoz saopštava da vozači javnog linijskog prevoza putnika neće biti kažnjavani ukoliko putnik uđe u vozilo na vrata koja nisu predviđena i obeležena za ulaz (druga i ostala vrata), s obzirom da ne mogu fizički ispratiti svakog pojedinačnog putnika - navode u Sekretarijatu nadležnom za javni gradski prevoz.

Podsećamo, u uputsvu koje je dato vozačima, ipak se spominjalo i pravo ulaza i izlaza.

Ovako glasi taj dokument:

- Od ponedeljka 29.6.2020. godine najavljene su veće kontrole od strane saobraćajne i sanitarne inspekcije, kao i od komunalne policije. U skladu sa tim, upozoravaju se vozači, da ne bi došli u situaciju da plaćaju kazne, na pravilno i striktno pridržavanje propisanih mera i preporuka, i to:

* obavezno nošenje uniformi, maski i rukavica;

* poštovanje procedura ulaska i izlaska putnika;

* rukovanje klime i proveravanje autobusa u skladu sa preporukom

GSP, upozorenje Foto: Telegraf

Prvo se otvaraju prednja, pa onda ostala vrata

I dok na prometnim stanicama deluje zaista nemoguće iskontrolisati sve putnike koji ulaze u vozilo, vozači, ipak, najpre otvaraju prednja, a potom i ostala vrata.

Veći broj putnika pridržava se ovog pravila i oni ulaze na prednja vrata, posebno na manje opterećenim stanicama.

Video: Kisić-Tepavčević objasnila zašto je važno nositi masku

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mm

    29. jun 2020 | 19:09

    Koja je svrha ulaska na prednja vrata,a izlazak na srednja i zadnja,kada je guzva po prevozu.Ovi koji pisu verovatno se ne voze gradskim prevozom.Povecajte linije da bi tako moglo da fukcionise kako ste zamislili a ne na ovaj nacin.Verujte velike su guzve u prevozu

  • Č sa D

    29. jun 2020 | 22:17

    Koja svrha ulaza na prednja vrata kad moraš da prođeš ceo autobus i da bi izašao napolje.

  • Deša

    30. jun 2020 | 10:11

    Umesto da puste putnike na sva vrata da uđu oni nas teraju da pravimo gužvu na prednjim. A putnike koji žele izaći zadržavaju duže u vozilu-zatvorenome prostoru ne otvatajući nam vrata da izađemo. Naopako i štetno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA