• 8

Beograđanin našao zmiju, pa pitao Prirodnjački muzej za pomoć: Rekli mu da je sam odnese na Adu

- Dr Ana Paunović, viši kustos, utvrdila je da se radi o neotrovnoj vrsti, ribarici (Natrix tessellata), koja živi na vodenim staništima - piše u objavi Prirodnjačkog muzeja u Beogradu

  • 8
Zmija, priroda

Printskrin: Facebook/Prirodnjački muzej u Beogradu

Jedan Beograđanin pronašao je zmiju, a potom se obratio Prirodnjačkom muzeju u Beogradu sa pitanjem kako dalje da se ponaša, što je dovelo do toga da je odnese u njeno prirodn0 okruženje.

Prirodnjački muzej u Beogradu objavio je na svojoj stranici na Fejsbuku snimak puštanja zmije u njeno prirodno stanište i u opisu objasnili šta je tome prethodilo.

- Danas nam se obratio naš sugrađanin, Blažo Jović, sa Belih Voda u Beogradu, sa obaveštenjem da je pronašao zmiju, i pitanjem - kako dalje da se ponaša. Dr Ana Paunović, viši kustos, utvrdila je da se radi o neotrovnoj vrsti, ribarici (Natrix tessellata), koja živi na vodenim staništima. G-din Jović je, po našim instrukcijama, zmiju odneo na područje Ade Ciganlije, i pustio je na slobodu u njenom prirodnom okruženju. Odgovorno ponašanje naših sugrađana u pogledu zaštite faune je svakako za pohvalu - piše u objavi Prirorodnjačkog muzeja u Beogradu.

Video: Novi podvig hrabrog Vladice: Uhvatio zmiju dugu metar i po

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ????

    Neka spava sa njom.

  • Tuta

    Ja to lopatom resavam!

  • @Kiki

    Za mene je motka zakon. I to vrrlo uspešan. Nema zvanja, objašnjenja, nošenja več bacanja u kanti ili šipražje. Nisam je zvao sama došla!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima