≫ 

Suze vernika zbog smrti patrijarha: "Probudio sam se baš u 7.07 sati jutros, kao da sam predosetio"

Beograđani su se okupili ispred Hrama Svetog Save, da odaju poslednju počast preminulom patrijarhu Irineju

  • 2

Vest o smrti patrijarha Irineja pogodila je vernike širom Srbije, ali i sveta. Oni koji su bili u mogućnosti, došli su u crkvu ispred Hrama Svetog Save, da zapale sveću za pokoj duše preminulog patrijarha.

Mnogi su sa suzama u očima ulazili u crkvu, čvrsto stežući krst koji visi na lančiću oko vrata.

- Prvo smo izgubili Amfilohija, a sad Irineja. To je veliki udarac za pravoslavnu crkvu i sve naše vernike. On je bio veliki čovek i pravi crkveni poglavar. Od ovoga ćemo duhovno teško da se oporavimo - ponavljaju okupljeni vernici.

Neki od njih, kažu da su imali osećaj da se patrijarhova borba sa korona virusom neće dobro završiti.

- Još sinoć kad sam video lica predsednika i zvaničnika, znao sam da umire. Jutros sam se probudio tačno u 7.07 časova sa lošim osećajem u stomaku i pročitao da je on baš u toliko sati preminuo. Kao da sam predosetio da će se desiti nešto loše - kaže suznim glasom jedan od vernika.

Kako je tokom ranih jutarnjih časova objavila Srpska pravoslavna crkva. "U petak, 20. novembra 2020. godine u 7:07 časova u Vojnoj kovid bolnici „Karaburma“ u Beogradu upokojio se u Gospodu Njegova Svetost Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski g. Irinej (Gavrilović)".

U videu na početku teksta pogledajte šta su okupljeni rekli o srpskom partijarhu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    20. novembar 2020 | 14:32

    Isto sam se orobudio u 7.07 kada su javili na tv da je tada preminuo ceo sam se najezio. Ne mogu da izbacim slike sata koji je pokazao 7:07

  • Deša

    20. novembar 2020 | 15:20

    Iako nisam vernik ali tugujem zbog smrti patrijaha Irineja. Smatram ga kao čoveka ponajboljim među nama Srbima. Širio je mir i dobrotu, smirivao tenzije, objedinjavo nas sve gde god da smo. Veliki je to gubitak za sve Srbe ali i za druge dobronamerne ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA