≫ 

Nikad viđena novogodišnja jelka u KBC Zvezdara: Maska, zaštitne naočare, a rukavice pokazuju znak

Šta sve vidite na ovoj slici?

  • 5
jelka, KBC Zvezdara Originalna jelka u KBC Zvezdara Foto: tehničar KBC Zvezdara

Novogodišnja jelka sa maskom, zaštitnim naočarima, rukavicama (koje pokazuju simbol tri prsta), a koja je okićena u KBC Zvezdara na odeljenju hematologije privukla je veliku pažnju, kako u samoj ustanovi, tako i na društvenim mrežama. Kako kažu za Telegraf.rs iz ove ustanove, pacijenti su njome oduševljeni.

- Pacijenti nas hvale na originalnoj ideji, fotografišu je i oduševljeni su - kaže tehničar iz KBC Zvezdara.

Originalna jelka, koja izgleda kao čovek u vreme epidemije korona virusa, teško da može nekog da ostavi ravnodušnim. Verovatno je izvukla bar neki osmeh pacijenta ili medicinskog radnika u ovo teško i dugo doba korone.

Verovatno će kod ljudi izazivati različite reakcije, ali svakako da pokazuje da će doček 2021. godine biti potpuno drugačiji i da mora da protekne uz poštovanje mera, koje je Krizni štab doneo sa ciljem suzbijanja epidemije korona virusa.

Podsetimo, epidemiolozi iz krznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović i dr Predrag Kon izjavili su u nedelju ujutru da će se razgovarati i o uvođenju vanrednog stanja i policijskom času, odnosno zabrani kretanja, kako su preneli mediji. Kon je naveo da se na društvenim mrežama nude prostori za izdavanje za privatne žurke i proslave, što nije moguće iskontrolisati, pa se razmišlja i o uvođenju zabrane kretanja.

Tim povodom se oglasio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Policijski čas kako za Novu godinu, tako i bilo kada, nije tema o kojoj se uopšte raspravljalo na Kriznom štabu - izjavio je juče Vesić.

On je naveo da uvođenje policijskog časa nikada niko nije predložio na sednicama kriznog štaba od ukidanja vanrednog stanja.

Da je takva mera bila predložena mogu unapred da kažem da bi predstavnici Beograda bi bili protiv. Beograd je, poštujući mišljenje Gradskog zavoda za javno zdravlje, već otkazao sve javne manifestacije koje su trebalo da se održe tokom novogodišnjih praznika. Treba sprovoditi postojeće mere dosledno i poštovati savete epidemiologa, odnosno nositi maske i držati socijalnu distancu. Moramo da čuvamo javno zdravlje, ali život ne može da stane - kazao je juče Vesić za Kurir i "pozivao sve građanke i građane Beograda da poštuju sve mere koje je usvojila Vlada i da tako čuvaju i sebe i druge".

Kako vi planirate da provedete ovaj doček? Ostavite nam odgovore u komentarima.

Video: Gojković: Ne znam da li će neki dočekati sledeće slavlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA