• 0
 ≫ 

Srednjoškolci osmislili softver za pomoć u onlajn učenju: "Ne zamenjujemo nastavnike, pomažemo im"

, Telegraf
 ≫ 

U pobedničkom timu su Stefan Ignjatović, Filip Milovanović, Kristina Nikolić, Zorana Milanović i Kosta Pavlović

  • 0
Online skolovanje, nastava na daljinu, e learning, kompjuter

Onlajn edukacije su vodeće u ovom trenutku / Foto: Shutterstock

Tim učenika Tehničke škole "Kolubara" u Lazarevcu pobedio je na takmičenju beogradskih srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama sa idejom o softveru koji bi predstavljao "inteligentnog ličnog asistenta" i pomagao deci pri onlajn učenju.

Onlajn takmičenje, pod nazivom "Poslovni izazov", okupilo je učenike iz 15 srednjih škola koji su imali zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koji će unaprediti onlajn učenje.

Uz pomoć poslovnih mentora kreirali su biznis planove i video prezentacije za svoje ideje koje su drugog dana takmičenja predstavili članovima žirija, navodi se u saopštenju organizacije "Dostignuća mladih u Srbiji" koja je osmislila takmičenje.

U pobedničkom timu su Stefan Ignjatović, Filip Milovanović, Kristina Nikolić, Zorana Milanović i Kosta Pavlović koji kažu da im je cilj bio da olakšaju rad nastavnicima, ali i da učenici imaju kvalitetnije obrazovanje.

- Ne zamenjujemo nastavnike, već im pružamo pomoć u vidu "inteligentnog ličnog asistenta - objašnjavaju članovi pobedničkog tima.

Drugo mesto osvojio je tim "United Sćool" iz Četvrte beogradske gimnazije, dok je treće mesto pripalo timu "EduBook" koga čine učenici Gimnazije u Mladenovcu.

Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su učešće u Nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru naredne godine u Beogradu, a pobednici tog finala će učestvovati na "Poslovnom izazovu" zapadnog Balkana sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje "Poslovni izazov" je pokrenuto pre dvanaest godina sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Video: Čovek koji je pravio prvi domaći računar za Telegraf: CER 10 bio je početak jedne epohe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok