≫ 

"Vozač je samo sedeo, u šoku; devojka je plakala": U Bulevaru oštećeno 8 vozila, drveće i bandera

- Bila sam pozadi i čula prasak. Mislila sam da je drvo palo, ali šokirali smo se. Devojka iz dućana je uletela kod nas u šoku. Počela da plače. Mi smo pozvali policiju - kaže žena koja radi blizu mesta nesreće

  • 5
Saobraćajna nesreća, udes, na uglu Ustanicke i Bulevara kralja Aleksandra Foto: Tanjug/Slavica Tuvić

U saobraćajnoj nezgodi na uglu Ustaničke ulice i Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu, autobus na liniji 50 je udario čak osam automobila.

Večeras u 18.50, na okretnici na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ustaničke ulice dogodio se udes u kojem je autobus izleteo s ulice na trotoar i "pokosio" automobile koji su bili parkirani ili u saobraćaju.

Prilikom ovog udesa potpuno su uništena četiri automobila, dva drveta i bandera. U pitanju su dva automobila "volksvagen", "škoda" i "sitroen", preko jednog od ta četiri automobila je pala bandera.

Vozač autobusa je lakše povređen i prevezen u Urgentni centar.

- Bila sam pozadi i čula prasak. Mislila sam da je drvo palo, ali šokirali smo se. Devojka iz dućana je uletela kod nas u šoku. Počela da plače. Mi smo pozvali policiju. Momci su pokušavali da razgrnu granje da li je neko povređen za to vreme. Autobus je bio prazan - rekla je zaposlena u apoteci pored mesta nesreće za Novosti.

Za volanom autobusa bio je stariji čovek koji se potpuno oduzeo od šoka. Nakon nesreće vozač je sedeo za volanom autobusa ukočen od straha. Nije se pomerao, bio je svestan, ali u šoku, navode Novosti.

Sekretarijat: Vozilo dobilo ubrzanje

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je večeras da je vozilo dobilo ubrzanje, udarilo u parkirano putničko vozilo i zatim se zaustavilo na trotoaru. Tom prilikom oštećeno je i nekoliko putničkih vozila i jedan stub ulične rasvete, navodi u saopštenju Gradska uprava.

Prema nezvaničnim saznanjima, problem je bila ibertura autobusa. U pitanju je autobus privatnog prevoznika "Ariva", navode Novosti.

U autobusu nije bilo putnika, jer se u trenutku nezgode kretalo sa okretnice ka prvom stajalištu, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

Video: Sudar tramvaja i autobusa 860B izazvao zastoj kod Glavne autobuske stanice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    17. februar 2021 | 23:20

    Aman ljudi, zar opet treba neko da pogine zbog tih vasih krseva? Svako malo se desi neka nesreca i onda uvek citamo o "iberturi"... Vecina i ne zna sta je to, o cemu se radi. Vazno je da ste poostrili mere o zagadjenju i pretite narodu da nece proci tehnicki pregled, a sto autobusi-ubice vrebaju po gradu, nikom nista!

  • AcaBg

    17. februar 2021 | 23:32

    Treba ispitati i kako se to vozilo uopšte našlo u tom delu bulevara. Tuda 50-ica ne prolazi jer joj je okretnica na oko 300 metara odatle. Za garažu nije mogao da ide, jer je u pitanju vozilo Unacop-a čija garaža se nalazi u Zemunu, a vozilo se kretalo ka Kaluđerici. Teško i da je prekomanda na drugu liniju. Inače, na 50 mahom rade vozila marke Liaz koja su se pokazala katastrofalno u gradskom saobraćaju. Bez obzira što svi prevoznici na toj liniji imaju mnogo modernija, kvalitetnija i bezbednija vozila, svi oni uporno šalju Liaze na tu liniju koja je i ovako oduvek bila užasna. Nadam se da će im ovo biti upozorenje da se napokon otvore za novija vozila na ovoj liniji. Živim u tom delu, sve sam video i čudo je da niko nije nastradao.

  • Ivan

    19. februar 2021 | 17:50

    Sad ovima sto su bili parkirani na trotoaru,oduzeti od osiguranja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA