≫ 

Od danas moguća vakcinacija studenata i u studentskim domovima: "Trenutna situacija stabilna"

Do sada je vakcinisano oko 1000 studenata sa hroničnim bolestima, posebnim potrebama, kao i studenti završnih godina medicine, farmacije i nekih drugih fakulteta koji su se organizovali preko studentskih organizacija na fakultetima

  • 0
Studentski grad, vakcinacija studenata, Foto: Ministarstvo prosvete / Kancelarija za saradnju s medijima

Vakcinacija studenata biće od danas organizovana u studentskim domovima – „Studentski grad“ i „Karaburma“ u Beogradu.

Direktor Studentskog centra Goran Minić pozvao je studente da se vakcinišu i da na taj način zaštite svoje zdravlje i budu odgovorni, kako prema sebi, tako i prema zdravlju ljudi iz svog okruženja.

- Mi ćemo kao ustanova staviti na raspolaganje i sve naše objekte ako to bude potrebno. Vakcinaciju će sprovoditi kolege iz Studentske poliklinike. Studenti će osim na ova dva punkta, gde postoje poliklinike, moći da se prijave i upravama domova ili savezima u okviru studentskih domova. Danas će početi i anketiranje studenata u domovima o zainteresovanosti za vakcinaciju - rekao je on.

Prema njegovim rečima, trenutna situacija u studentskim domovima je bezbedna i stabilna.

V. d. direktora Studentske poliklinike dr Marija Obradović navela je da će u Studentskom gradu prvi studenti biti vakcinisani danas u toku dana.

- Inače, od početka vakcinacije postoji veliko interesovanje studenata za proces vakcinacije. Do sada je vakcinisano oko 1000 studenata sa hroničnim bolestima, posebnim potrebama, kao i studenti završnih godina medicine, farmacije i nekih drugih fakulteta koji su se organizovali preko studentskih organizacija na fakultetima - rekla je ona.

Studentski grad, vakcinacija studenata, Foto: Ministarstvo prosvete / Kancelarija za saradnju s medijima

Proces vakcinacije, sprovodi se i u Studentskoj poliklinici u Krunskoj ulici u Beogradu, dok mobilne ekipe vakcinišu i studente sa posebnim potrebama u domu „Mika Mitrović“.

Student biohemije na Hemijskom fakultetu Nenad Drulović rekao je da se za vakcinaciju u Studentskom gradu prijavio jer je „vakcinacija civilizacijska tekovina“. On je naveo da mu nije bitno koju će vakcinu primiti, jer smatra da su sve podjednako kvalitetne.

U Studentskoj poliklinici dnevno oko 30 zaraženih studenata

Broj prijema u kovid ambulanti Studentske polikline se smanjuje, a u poslednje dve nedelje na pregled se javljalo između 100 i 150 studenata, izjavila je danas v.d.direktorka Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd Marija Obradović.

- U proseku oko 40 odsto pacijenata koji se jave sa respiratornim tegobama bude pozitivno na kovid. Dnevno bude oko 30 pozitivnih pacijenata - rekla je Obradović novinarima.

Ona je rekla da je napravljen izolacioni blok u Loli, gde se smeštaju studenti iz kolektivnog smeštaja kojima je neophodna izolacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA