• 1

Kovid bolnica u Batajnici imala samo četiri prijema: To se nije desilo od dana kada je otvorena

U kovid bolnici u Batajnici, od njenog otvaranja, hospitalizovano oko 8.300 bolesnika i dodala da su najveći teret brige o njima poneli upravo mladi lekari koji su primljeni sa konkursa

  • 1
Kovid bolnica u Batajnici, Batajnica

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Situacija u kovid bolnici u Batajnici trenutno je veoma stabilna i pod kontrolom, izjavila je danas direktorka te bolnice Tatjana Adžić Vukičević i navela da su tokom prethodnog dana i noći imali samo četiri prijema.

Precizirala je da su na bolničkom lečenju 164 bolesnika, od kojih je 25 u jedinicama intenzivnog lečenja, dok su ostali na poluintenzivnoj nezi, te da je 11 bolesnika na mehaničkoj ventilaciji, to jest intubirano.

- Tokom prethodnog dana i noći imali smo svega četiri prijema što nije desilo od kada postoji kovid bolnica u Batajnici - istakla je Adžić Vukičević za televiziju Prva.

Podsetila je da su 30. marta, kada su imali 915 bolesnika, kapaciteti u toj bolnici bili popunjeni i naglasila da je sada pet puta manje bolesnika i da se znatno opuštenije i lakše radi.

Navela je da je u kovid bolnici u Batajnici, od njenog otvaranja, hospitalizovano oko 8.300 bolesnika i dodala da su najveći teret brige o njima poneli upravo mladi lekari koji su primljeni sa konkursa.

- Primljeno je 194 lekara, 67 medicinskih sestara, pet biohemičara i tri farmaceuta. To su ljudi koji su direktno iz školskih klupa ''uleteli u vatru'' i susreli sa nečim što ni mi kao stariji i iskusniji lekari nismo ni znali da postoji - dodala je Adžić Vukičević.

Video: Poslanica u Narodnoj skupštini, lekar po struci: Potrebnija sam u kovid bolnici

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima