DRAMATIČNO: Bande otimača točkova haraju Novim Beogradom!

Bahati kriminalci u grupama ordiniraju po novobeogradskim blokovima, nedavno pucali na inspektora koji je slučajno nabasao na ekipu "u akciji"

  • 3

Novi Beograd - raj za kriminalce!

Kako Telegraf.rs saznaje, bande otimača točkova toliko su se osilile poslednjih dana da im ni policija ne može ništa! Štaviše, nedavno su čak pucali na inspektora koji je slučajno nabasao na ekipu "u akciji"!

Grupe su, prema rečima našeg sagovornika koji je želeo da ostane anoniman, veoma dobro organizovane. Osim onih koji u gluvo doba noći neposredno "operišu" na autobilu, postoji još par ekipa koje s bezbedne udaljenosti kontrolišu da se sve odvija po planu.

Ovi koji su "tipovali" automobil koji će pokrasti, parkiraju vozilo bez registarskih tablica, za slučaj da moraju da beže. Sa sobom nose dizalice (koje često zaborave na licu mesta), prilično su bučni, ali niko od stanara zgrada ne sme da ih prijavi - iz straha!

Porazna statistika govori da je samo u poslednjih petnaestak dana nekoliko automobila kompletno orobljeno i ostavljeno bez točkova, ali MUP Srbije još uvek nije pronašao krivca! Našoj redakciji, u okviru akcije "Prijavite problem", proteklih dana javilo se desetak ozlojeđenih Novobeograđana koji su bili na meti lopova.

U MUP-u, međutim, kažu da oni rade svoj posao, ali je problem u sudovima koji oslobađaju krivce kad ih policija uhapsi. Načelnik Uprave policije MUP-a, general Mladen Kuribak, tvrdi da su policiji poznate sve stvari na koje se žale građani.

- Policija je primila takve prijave i radi na otkrivanju razbojnika i njihovih grupa - uverava Kuribak.

Načelnik SUP-a Novi Beograd Mileta Tomić kaže za naš portal da je policija dobila prijave nestanka točkova s automobila i da su već uhapsili neke razbojnike.

- Mi smo privodili neke od osumnjičenih, ali ih je sud oslobodio, a oni su opet pravili slične prestupe. Jutros smo takođe izlazili na teren po prijavi za ukradene točkove na automobilu i utvrdili da je vlasniku naneta šteta u iznosu od 45.000 dinara - kaže Tomić.

On tvrdi da policija uvek izlazi na poziv i prijavu razbojništva i poziva građane da mu slobodno prijave kada i gde to policija nije izašla na teren.

Konačno, u opštinskom sudu na Novom Beogradu nije bilo odgovora na prozivke iz policije.

Vlasnik "juga", kome su kradljivci pre izvesnog vremena poskidali sva četiri točka s automobila, kaže da policija više ne izlazi na teren kada dobije prijavu da je neki automobil orobljen na ovaj način.

- Svi želimo da mirno spavamo i da ne razmišljamo da li ćemo sutra zateći automobil na parkingu bez točkova i da li će nam decu na putu do škole presresti neki manijak - kaže on.

Telegraf je već pisao o slučajevima obijanja automobila zbog krađe "prve pomoći" u Bloku 23, kao i o presretanju devojaka i otimanju zlatnih lančića od njih, a nastavićemo da to činimo i ubuduće.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jeena

    20. april 2013 | 11:44

    Pa policajci podrzavaju ove bande!!! Kad su meni razbili i obili kola rekli su mi da ne dolaze na uvidjaj za takve stvari??? To im nije u opisu radnog mesta??? Da dodjem licno u SUP da mi naprave zapisnik pa da ih gonim po privatnoj tuzbi??? Znaci policija ih podrzava direktno ili indirektno!!! Kakva drzava takva i policija!!!

  • jelena.lazic@sezampro.rs

    20. april 2013 | 11:59

    Pa policajci podrzavaju ove bande!!! Kad su meni razbili i obili kola rekli su mi da ne dolaze na uvidjaj za takve stvari??? To im nije u opisu radnog mesta??? Da dodjem licno u SUP da mi naprave zapisnik pa da ih gonim po privatnoj tuzbi??? Znaci policija ih podrzava direktno ili indirektno!!! Kakva drzava takva i policija!!!

  • grada

    19. oktobar 2013 | 22:46

    Kriminal je u svim strukturama drustva, od vlade do policije i sire! Borba protiv kriminala i korupcije, ha, ha! Vazno je da policija dobija bonus!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA