• 2

Suzbijanje komaraca: Na ovim lokacijama će u ponedeljak biti akcija zaprašivanja

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" nastavlja u ponedeljak akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama na teritoriji grada Beograda

  • 2

Tretman suzbijanja komaraca sprovodiće se u periodu od 20.00 do 24.00 časa i obuhvatiće jezero Veliko blato, Ovčanski Sebeš, Reva, Kovilovo, Jabučki Rit, Glogonjski Rit, Padinska Skela, Lisičiji Jarak, Dunavac, Opovački Dunavac, Preliv, Besni Fok, Vrbovsko i Široka Greda, Braća Marić, Grga Andrijanović 4, Vračar, Sava Kovačević, Bački Ilovik, Kalvarija, Novi grad, Vojni put, Nova Galenika, 13. Maj, Plavi horizonti, Školsko dobro, Altina.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, pa sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiza

    Samo da ovi "pametni' ne kazu kao par puta do sada, da nas prskaju koronom.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima