≫ 

Protiv roditelja, čije je dete pronađeno samo u autobusu na Lešću, neće biti podneta krivična prijava

Centar za socijalni rad je tek 21. septembra tužilaštvu odstavio izveštaj nakon izvršene analize i nadzora nad porodicom

  • 14
Dete, dečak sam , samo u autobusu

Foto-ilustracija: Profimedia/Tatyana Tomsickova / Alamy

Protiv roditelja čije je dete V. N. (4) pronađeno letos samo u autobusu na Lešću u Beogradu neće biti podneta krivična prijava, kažu za Telegraf.rs u Prvom osnovnom javnom tužailštvu.

- Tužilaštvu je nakon izvršene analize i nadzora nad porodicom 21. septembra 2021. godine dostavljen Izveštaj Centra za socijalni rad Novi Beograd. Mišljenje ovog organa nakon sprovedenog nadzora je da je predmetni događaj izolovanog karaktera, da nisu utvrđeni indikatori koji bi ukazivali na ozbiljne probleme u funkcionisanju roditelja i da roditelji nisu zanemarujući u odnosu na dete.

- Budući da su pritom utvrđeni dobri uslovi u porodici, da porodica (roditelji) živi skladno, to je tužilaštvo stava da roditelji nisu zanemarili svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja deteta, te da u navedenom događaju nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, za bilo koje krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - piše u odgovorima koje smo dobili iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Ovaj događaj se desio 28. avgusta u autobusu na liniji 35l. Tada je pronađeno dete (4) bez nadzora starije osobe, nakon čega je dečak V. H. zbrinut.

Jedan od putnika pitao je vozača čije je dete, na šta je on rekao da i on to gleda, odmah je o svemu obavestio policiju, a ona Hitnu pomoć. U trenutku pronalaska, dečak, koji je, inače, niskog kalendarskog rasta, spavao je.

Gradski centar za socijalni rad u Beogradu, kako nam je rečeno, sproveo je postupak procene roditeljskih kapaciteta,  taj izveštaj se čekao da bude dostavljen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu, koji bi upotpuniodokumentaciju, te na osnovu svega donelo odluku o podnošenju krivične prijave.

Inače, kao što smo već i objavili kada je dečak pronađen, roditelji uopšte nisu bili prijavili nestanak deteta.

- Tek kada je policija došla do njih, majka je počela da pravi dramu kako joj je nestalo dete, pritom, bila je u alkoholisanom stanju - kazao je tada izvor Telegrafa.rs.

Video: Pijani otac hteo da baci bebu kroz prozor, tada se na fasadu popeo policajac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duska

    23. septembar 2021 | 14:26

    Majka pijana, nije znala gde joj je dete, socijalno kaze da je porodica skladna, tuzilastvo se slaze...bice da ja nisam kako treba.

  • M

    23. septembar 2021 | 14:26

    Majko, mila ,majka pijana, zaboravila dete, kome sve bog daje decu.Sudstvo i Centri za soc rad dno.Jos se samo skolstvo drzalo koliko toliko.Ispod smo devetog kruga

  • Hmnn

    23. septembar 2021 | 17:23

    Skladna porodica u kojoj majka pijana,a pri tom ne zna gde joj je dete od 4 godine? I da pritom,nece ni ona a ni otac odgovarati za to sto se malisanu dogodilo. Pa da li je ovo moguce? Pa naravno,u ovoj nasoj Srbiji je sve moguce. Koliko je parova koji se bore za potomstvo. A neki ih lako dobiju i tako se ophode prema jadnoj deci. Sramota!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA