≫ 

Ambasador Hrvatske o požaru u rezidenciji: Moj pas je bio unutra, ali je spasen, još mi ne daju da uđem

U požaru je izgorela krovna konstrukcija, a vatrenu stihiju na Senjaku gasio je 21 vatrogasac-spasilac sa šest vatrogasnih vozila

  • 3
Hrvatska ambasada požar hrvatski ambasador Hidajet Biščević Foto-montaža: Nikola Tomić, Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije/Ognjen Stevanović

U rezidenciji Hrvatske ambasade u centru Beograda danas je izbio požar koji je lokalizovan u 13.55 sati. Ambasador Hrvatske u Srbiji Hidajet Biščević kaže za Telegraf.rs da niko nije povređen, jer ni on, ni njegova supruga, u trenutku požara, nisu bili kod kuće.

- I supruga i ja smo bili u gradu poslom. Moja je pretpostavka da je komšinica primetila dim i da je pozvala vatrogasce. Oni su ubrzo došli, a ja sam tek kasnije shvatio da je reč o požaru velikih razmera - navodi ambasador za naš portal.

Kako kaže, u trenutku požara, u rezidenciji se, pak, nalazio njegov kućni ljubimac, ženka jazavičara koja je spasena od smrti.

- Počela je da se guši, ali i ona je dobro. Sada sam kod prijatelja, još mi ne daju da uđem unutra i da pokupim privatne stvari... ako je išta od njih ostalo. Vrši se uviđaj, a za dalje ćemo videti - napominje Biščević.

Podsetimo, u požaru je izgorela krovna konstrukcija, a vatrenu stihiju na Senjaku gasio je 21 vatrogasac-spasilac sa šest vatrogasnih vozila.

Video: Zapalio se krov na rezidenciji ambasadora Hrvatske: Beogradski vatrogasci sprečili katastrofu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA