"Komunalce" čeka i tužba za zlostavljanje i mučenje!

Gordana Laketić, advokat pretučenog Dražena Cimbaljevića, kaže da će tužbu protiv komunalnih policajaca za zloupotrebu službenog položaja dopuniti delom zlostavljanja i mučenja, za šta će dokumentaciju tokom dana predati Tužilaštvu

  • 1

Pored tužbe za zloupotrebu službenog položaja, komunalnim policajcima koji su se fizički obračunali sa putnikom GSP-a bez karte, staviće se na teret i zlostavljanje i mučenje, saznaje Telegraf.rs!

Advokat putnika Dražena Cimbaljevića Gordana Laketić kaže da su tokom analize slučaja došli do novih detalja i odlučili da dopune tužbu koju je Tužilaštvo već pokrenulo.

- Analizom smo došli do krivičnog dela iz člana 137 Krivičnog zakonika, tako da smo odlučili da pomognemo postupajućem tužiocu, i danas ćemo mu predati dopunu za dela zlostavljanje i mučenje. Tužilaštvo je već reagovalo na incident i protiv konkretnih komunalnih policajaca podnelo krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja - dodaje Lakićević.

Njen klijent Dražen Cimbaljević još, kako kaže, ne razmišlja o visini odštete, već im je na prvom mestu da krivci budu propisno kažnjeni.

- Takođe smo se obratili i povereniku za zaštitu podataka ličnosti Rodoljubu Šabiću u vezi s neravnopravnim tretmanom. Od prvog dana mom klijentu je objavljeno puno ime i prezime, a komunalnim policajcima ni inicijali - objasnila je advokat.

Podsetimo, iz Komunalne policije saopšteno je da su policajci koji su učestvovali u incidentu sa Cimbaljevićem povučeni sa mesta kontrole putnika, ali su i dalje u radnom odnosu.

(A. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momakizbrazila

    21. septembar 2012 | 18:30

    Bravo! Ovo nije niko očekivao odma u zatvor s njim. Pa da vidi tamo kako je to, sto nenaleti na nekoga da mu pištolj gurne usta fino da vidim kolika ja faca....joj sto meni nedodjes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA