• 1

"Komunalce" čeka i tužba za zlostavljanje i mučenje!

Gordana Laketić, advokat pretučenog Dražena Cimbaljevića, kaže da će tužbu protiv komunalnih policajaca za zloupotrebu službenog položaja dopuniti delom zlostavljanja i mučenja, za šta će dokumentaciju tokom dana predati Tužilaštvu

  • 1

Pored tužbe za zloupotrebu službenog položaja, komunalnim policajcima koji su se fizički obračunali sa putnikom GSP-a bez karte, staviće se na teret i zlostavljanje i mučenje, saznaje Telegraf.rs!
Advokat putnika Dražena Cimbaljevića Gordana Laketić kaže da su tokom analize slučaja došli do novih detalja i odlučili da dopune tužbu koju je Tužilaštvo već pokrenulo.

- Analizom smo došli do krivičnog dela iz člana 137 Krivičnog zakonika, tako da smo odlučili da pomognemo postupajućem tužiocu, i danas ćemo mu predati dopunu za dela zlostavljanje i mučenje. Tužilaštvo je već reagovalo na incident i protiv konkretnih komunalnih policajaca podnelo krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja - dodaje Lakićević.
Njen klijent Dražen Cimbaljević još, kako kaže, ne razmišlja o visini odštete, već im je na prvom mestu da krivci budu propisno kažnjeni.
- Takođe smo se obratili i povereniku za zaštitu podataka ličnosti Rodoljubu Šabiću u vezi s neravnopravnim tretmanom. Od prvog dana mom klijentu je objavljeno puno ime i prezime, a komunalnim policajcima ni inicijali - objasnila je advokat.
Podsetimo, iz Komunalne policije saopšteno je da su policajci koji su učestvovali u incidentu sa Cimbaljevićem povučeni sa mesta kontrole putnika, ali su i dalje u radnom odnosu.
(A. P.)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momakizbrazila

    Bravo! Ovo nije niko očekivao odma u zatvor s njim. Pa da vidi tamo kako je to, sto nenaleti na nekoga da mu pištolj gurne usta fino da vidim kolika ja faca....joj sto meni nedodjes.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima