Kada počinje sezona na Adi i koji su uslovi? Sve veći broj kupača koji ne poštuju pravila i savete

To ne znači da se pojedinci neće kupati i ranije, ali moraju biti svesni da to predstavlja veliki rizik i da nije dozvoljeno

  • 0
Vrućina, rashlađivanje, voda, Ada Ciganlija Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Dok se Štrand za kupače otvara već 1. maja, za plivanje u Savskom jezeru moraćemo da pričekamo sredinu juna. Uslov je da se voda dovoljno zagreje da bude bezbedna za kupanje.

- Ovogodišnje otvaranje kupališne sezone na Adi Ciganliji očekujemo oko 16. juna, ako nam vremenski uslovi za to dozvole. Najvažniji uslov koji mora biti ispunjen je temperatura vode u Savskom jezeru koja prema međunarodnom standardu mora da dostigne minimalnih 22 stepena - objašnjavaju u JP "Ada ciganlija".

Međutim, to ne znači da se pojedinci neće kupati i ranije, ali moraju biti svesni da to predstavlja veliki rizik i da nije dozvoljeno.

- Dolaskom lepog vremena suočavamo se sa sve većim brojem nesavesnih kupača koji ulaze u vodu i van sezone. Bezbednost svih korisnika i posetilaca Ade Ciganlije nam je na prvom mestu. Imajući to u vidu da se sezona bliži i da je sve veća posećenost Beogradskom moru, povećavamo broj angažovanih pripadnika službe obezbeđenja koji preventivno deluju i edukuju nesavesne kupače o potencijalnim opasnostima - navode iz uprave Ade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA