≫ 

Drama oko nestalog Velimira u Beogradu: Pao, našao ga komšija na 500 m od kuće, spavao u šumi, bio u bolnici

Kako je za Telegraf.rs ispričao njegov unuk, Velimir je pao na pijaci, nakon čega je odveden u bolnicu bez dokumenata i otpušten kući

  • 3
Velimir Milovanović Foto: Privatna arhiva

Velimir Milovanović (91), za kojim je porodica tragala satima, a apel za njegovom potragom širio društvenim mrežama, pronađen je i sada se nalazi u Urgentnom centru u Beogradu.

Kako je za Telegraf.rs ispričao njegov unuk, pre pronalaska dede, odigrala se čitava drama.

- Deda je otišao na pijacu, gde je pao, ostao bez svesti, nakon čega je došla hitna pomoć i odvela ga u bolnicu. Budući da nije imao nikakva lična dokumenta kod sebe, u bolnici se vodio kao NN lice. Nakon što su mu odradili preglede, pustili su ga iz bolnice - navodi naš sagovornik.

Dalje tvrdi da je deka u tom stanju krenuo peške kući, ka Bežanijskoj kosi.

- Na nekih 500 metara od kuće je valjda opet pao i prespavao u šumi. Pronašao ga je komšija. Onda je došla policija i Hitna pomoć, pa je deka sada u Urgentnom - objašnjava Velimirov unuk i dodaje:

- Prijavili smo nestanak prethodno policiji. Ne mogu da verujem da je čovek od 91 godine bez dokumenata pušten tek tako. Svi smo u šoku i jako smo bili uplašeni. Nije dementan i nikada se nije dešavalo da nestane.

Video: U Srbiji dnevno nestane bar jedna, tražimo više od 10.000: Danas je Međunarodni dan nestalih osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    6. maj 2022 | 12:40

    Nije mogao da bude na silu zadržan ako moze i želi da izađe iz bolnice. Da ga zadrže protiv volje porodica bi kukala na bahatost i nasilje u bolnici.

  • ime

    6. maj 2022 | 12:07

    Pa sta si trebali da ga drze u bolnici? Mogao je da kaze neki od vasih telefona pa da vas pozovu, ali ocito nije znao ili mu nije palo na pamet. Mogao jenda zamoli da mu pozovu taxi pa biste vi kuci platili ako nije imao novca kod sebe ali nista od toga njemu nije palo na pamet, tako da ocito jeste malo dementan… i da je imao lk kod sebe sta mislis da bi slali patrolu policije da ga vodi kuci, iako se vidi na pregledima da je covek ok i on tvrdi da moze sam da ode? Nisu oni zatvor tamo. Nije bio za bolnicko lecenje, ukazana mu je prva pomoc i bez dokumenata i dovidjenja. Npr u americi dok ne utvrde ima li placeno zdravstveno ne bi ga ni vodilo u bolnicu…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA