≫ 

Pravila "beton terena", zakon starijeg ili nevaspitanje? Ko je u pravu u polemici oko prednosti na igralištu

Kako vi posmatrate ovu situciju? Pišite nam u komentarima

  • 4
Momci igralište Filmski grad Foto: Instagram / Serbia Live Beograd

"Momci svake nedelje po 3 sata igraju fudbal i teraju decu s terena u Filmskom gradu. Deca se igraju na livadi i po ulici, pada im lopta u šumu non-stop. Momci drsko zauzimaju i parking stanarima, po 5-6 kola. Zar gospoda ne mogu da izdvoje da plate salu nedeljom ako žele da igraju fudbal. Sramota"

Ovo je poruka koju je uz dve fotografije iz Filmskog grada objavila Instagram stranica Serbia Live Beograd i koja je, sudeći po komentarima, zapalila ovu društvenu mrežu.

Na slikama se zaista vidi da momci igraju fudbal na terenu, a dečaci "pikaju" loptu po travi pokraj terena...

"Ako je to javno od svih koji žive tu, treba valjda da važi pravilo ko prvi stigne... Mislim da bi trebalo samo da postoji neki dogovor da bi svi bili zadovoljni, apsolutno nema veze ko je stariji, a ko mlađi, jer ako ćemo realno, onda je to igralište za decu, tinejdžere, koji ne mogu sami da priušte sebi balon, a stariji bi trebalo valjda da rade i da uplate sebi...", još jedan je od komentara.

Međutim, neki su stali u odbranu momaka.

"Momci igraju fudbal, deca ne igraju s njima da se ne bi povredila, a ti ako imaš pare plati im termin i nađi balon u blizini, pa onda neće biti problema".

Stiglo je još podrške za ovu ekipu...

"Jako dobro pitanje je zašto bi momci plaćali salu kad imaju teren u prirodi? Sramota treba da bude onoga ko prijavljuje ovakve stvari! Svako ima pravo da koristi teren koji nije privatanm kao i parking!"

"To je pravilo beton terena, kad dođu stariji, ti im skupljaš lopte ili gledaš"

"Hvala Bogu pa igraju fudbal, onaj ko se žali na ovo očigledno nikada nije izašao na teren, kad dođu stariji sedneš i gledaš kako igraju. Što se tiče parkinga on nije privatno vlasništvo stanara okolnih zgrada, već je javna površina na koju svako ima pravo da parkira svoje vozilo"

"I neka se deca uče hijerarhiji. Sa ulice se uči odmah posle onoga što nosiš iz kuće. Neće im pasti kruna sa glave. Deca su to"

Neko je napomenuo da stvari nisu onakve kao što se čine, tj. kakve ih je opisao građanin koji je poslao fotografije.

"Lično poznajem momke koji igraju, svaki put dođu i pozovu decu da igraju s njima, a neretko im donesu i čokladice ili druge slatkiše, s obzirom na to da su česti gosti. Pokušavaju da 'ožive terenče' i fizički aktiviraju mališane..."

Ono što je evidentno to je da su neki stariji momcu, ipak, zauzeli teren koji je prvenstveno namenjen deci, a da se ta ista deca igraju pored... Pravo jačeg i starijeg u ovom slučaju teško da ima neko opravdanje.

Kako vi posmatrate ovu situciju? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stinger

    13. jun 2022 | 18:02

    Stariji imaju orednost, uvek bilo...

  • Pravilo vazi oduvek

    13. jun 2022 | 16:00

    Ko je jaci njegov teren.😀

  • Mirko

    13. jun 2022 | 16:23

    Sve u svoje vreme, i momci su igrali oko terena dok nisu stasali ... Neka se "pilići" kale, doći će i njihov red ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA