≫ 

Pokušali smo da dobijemo objašnjenje klinike nakon čijeg tretmana je umro pacijent: Evo šta kažu komšije

Vrata su zaključana

  • 13
Kiropraktičar, Balans Medika, smrt pacijenta Foto: Telegraf.rs, Shutterstock

Klinika "Balans medika" u centru Beograda, nakon čijeg tretmana kiropraktičara je preminuo pacijent Milan Đ. (58), danas je zatvorena.

Reporteri Telegrafa prvo su zaposlene pokušali da dobiju telefonom, a nakon što se niko nije javio, uputili su se i direktno u Kliniku. Podsetimo, juče su nam rekli da "moraju da provere o čemu se radi i da očekujemo odgovor najkasnije danas".

Tamo su zatekli samo zaključana vrata.

Komšije su nakon ove vesti u šoku. Stanari zgrade u kojoj se Klinika nalazi kažu da znaju za taj centar na trećem spratu, ali da o njegovom radu nisu obavešteni više od toga.

- Iznenađeni smo. Znam samo da je Klinika radila na trećem spratu i da su pacijenti dolazili. Nije bilo nekih problema dosad - ispričao je za Telegraf jedan od stanara.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu je dalo nalog za obdukciju nakon što je obavešteno da je muškarac M.Ð. (58), nakon tretmana kod kiropraktičara u privatnoj klinici "Balans medika", prevezen u Institut za ortopediju na Banjici, gde je preminuo u subotu.

Pacijent je, naime, 24. marta u 16:40časova iz privatne klinike “Balans medika” u Beogradu kolima Hitne pomoći prevezen na Institut za ortopediju na Banjici.

On je u privatnoj klinici bio na tretmanu kod kiropraktičara radi nameštanja prvog vratnog pršljena (”atlasa”), a tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće.

Na Institutu mu je konstatovana fraktura 1. vratnog pršljena usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu, nakon čega preminuo u subotu.

Po prijemu izveštaja o obdukciji VJT će proceniti da li ima elemenata krivičnog dela i u čijoj je nadležnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda Mile

    12. jul 2022 | 11:11

    Taj kiroprakticar nema pojma i mesto mu je u zatvoru.

  • Pers

    12. jul 2022 | 12:36

    Šta je tužilaštvo čekalo od marta do sada? Da čovek nije umro niko ne bi za ovo saznao.

  • Ana

    12. jul 2022 | 11:22

    Tkz.kostolomci ,meni su gori ovi sto koriste usluge tih sarlatana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA